Vragen over opvang kinderen vluchtelingencrisis

Bootvluchtelingen
pf rachel nov 22.jpg
Door Rachel Streefland-Driesprong op 5 maart 2020 om 14:30

Vragen over opvang kinderen vluchtelingencrisis

De ChristenUnie, GroenLinks, D66, PvdA, S&S, PvdD, Denk, SP en Stadsbelang Utrecht stellen vandaag mondelinge vragen over de opvang van 'alleenstaande' vluchtelingenkinderen. Aanleiding: verschillende hulporganisaties roepen Nederlandse gemeenten op om een deel van die kinderen op te vangen.

Veel Utrechters maken zich zorgen over de vluchtelingencrisis. Op 4 maart was er nog een wake met ongeveer 300 Utrechters om stil te staan bij de noodsituatie. Vandaag deden verschillende hulporganisaties een oproep aan Nederlandse gemeenten om samen minstens 500 kinderen uit de vluchtelingencrisis op te vangen. De fracties van de ChristenUnie, GroenLinks, D66, PvdA, S&S, PvdD, Denk, SP en Stadsbelang Utrecht zijn hier voorstander van. Zij roepen het college op om in te gaan op de noodoproep van de hulporganisaties. Is het college bereid om uit te spreken dat Utrecht een deel van de 500 kinderen een veilige toekomst in een Utrecht te bieden? Welke andere mogelijkheden ziet het college om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van de escalatie van de vluchtelingencrisis?

Antwoord van het college
Het college deelt de zorgen van de fracties over de benarde situatie in Griekenland. Wethouder Van Ooijen gaat de mogelijkheden in Utrecht uitwerken. Het college wil de opvang met meerdere (Europese) steden doen. Tegelijkertijd benadrukt de wethouder dat dit niet kan zonder het Rijk.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.