Op de lijst: nr. 9 Lydia Broekhuis-Reinders

Lydia portet 2.jpg
Profielfoto Erika Pors 2023 bijgesneden
Door Erika Pors op 19 november 2021 om 13:00

Op de lijst: nr. 9 Lydia Broekhuis-Reinders

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij stellen graag onze kandidaten aan je voor. Nummer 9 op de lijst is Lydia Broekhuis-Reinders. Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?
Ik ben Lydia, 25 jaar oud en woon met veel plezier sinds een jaar samen met mijn man in Overvecht. In mijn dagelijks leven houd ik me bezig met de landelijke politiek als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Op zondagochtend vind je me in de Nieuwe Kerk in Wittevrouwen en op zaterdag slenter ik het liefst over de bloemenmarkt op het Janskerkhof. Vrije tijd breng ik het liefst door met familie en vrienden, onder het genot van een uitgebreide maaltijd.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de ChristenUnie?
Tijdens mijn studie politicologie wilde ik alle boekenkennis ook wel graag in de praktijk beleven. Zo belandde ik in het communicatie- en campagneteam van PerspectieF, werkte ik als stagiair bij de Tweede Kamerfractie en volgde het Fellowsprogramma van het Wetenschappelijk Instituut.

Maar waarom dan de ChristenUnie? Vanwege de overtuiging dat een goed leven een leven is in verbondenheid. Als mens kom je niet in je eentje tot bloei, maar in relatie tot de ander. In grote woorden wil ik daarom werken aan een menswaardig bestaan van de ander. In kleine daden betekent dat me inzetten voor mijn directe omgeving: als koffieschenker in de kerk, als jeugdbestuurslid bij de Charismatische Werkgemeenschap Nederland.

Wat heb je met de stad Utrecht?
Zeven jaar geleden kwam ik als student in de grote stad wonen. Utrecht werd mijn uitvalsbasis tijdens mijn studie politicologie in Amsterdam en Leiden en later voor mijn werk in Den Haag. Nu is mijn thuis in Utrecht, Overvecht. De plek vanwaar ik in 5 minuten lopen middenin park Ruigenhoek sta en met 15 minuten fietsen in het centrum. Utrecht is voor mij de stadgeworden betekenis van het woord 'gezellig'.

Waarom stel je je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?
Als beleidsmedewerker ondersteun ik vooral achter de schermen de politiek. Dat doe ik op de portefeuilles onderwijs, wetenschap en economische zaken. Het is juist op lokaal niveau waar deze onderwerpen samenkomen: de leerlingen en studenten in Utrecht maken de stad van morgen. Het is aan de gemeente om voor een goede aansluiting te zorgen tussen onderwijs en ondernemer. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen met de kennis en ervaring uit mijn werk en met een ChristenUnie-blauw hart!

Wat zijn je ambities voor de stad?
Voor mij is Utrecht een stad waar verbinding mogelijk is. Letterlijk, omdat vanuit alle hoeken van ons land de treinen samenkomen op de perrons van ons station. Omdat de ondernemer hier de beroepskracht weet te vinden bij de grootste middelbaar beroepsopleider van Nederland en de werkzoekende via de Utrecht Talent Alliantie kan zij-instromen als docent. Een mens komt tot bloei in relatie tot de ander. Mijn ambitie voor Utrecht is dat alle inwoners tot bloei komen, want dan zijn we er in geslaagd dat iedereen zich in kan zetten voor de ander.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.