Kandidaten

De voorgestelde kandidatenlijst is op 11 oktober 2017 gepresenteerd en werd op de Algemene Ledenvergadering op 6 november 2017 vastgesteld. 

 • Maarten van Ooijen

  Aan de top blijven is een stuk lastiger dan er te komen. Het is Maarten succesvol gelukt. Wederom een mooie nummer 1 voor de ChristenUnie Utrecht! Blijft ook na vier jaar raadslid te zijn geweest fris, gedreven en enthousiast, zonder concessies te doen aan inhoud en ambitie. Bruggenbouwer én goed debater. Gaat zich de komende maanden klaarstomen voor de nieuwe campagne, en is zeer erkentelijk met deze uitdaging.

 • Rachel Streefland

  Besluitvaardige, solide en sociale persoonlijkheid. (Ortho)pedagoog en ondernemer. Scherpe waarnemer, goed in staat om verbinding te leggen. Doelgericht, enthousiast en overtuigend. Nu werkzaam als zelfstandige. Voorheen docent aan de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht, alsook in het basis- en voortgezet onderwijs in probleemwijken (Kanaleneiland/Overvecht). Beschikt over goed netwerk.

 • Jan Wijmenga

  Is al meerdere malen raadslid geweest. Zeer ervaren kandidaat dus. Weet hoe de politieke hazen lopen. Handige politicus en snelle denker. Daarnaast ook veel dossierkennis en goede debatskills.

 • Suzanne Janse

  Werkzaam als eindredacteur bij het Leger des Heils. Diep in dossier duiken en debat aangaan is wat Suzanne graag doet. Heeft ingesproken bij gemeenteraad als spokeswoman van de bewonersbelangen in Zandpad-dossier.

 • Roy van Rossum

  Weet de weg naar de media te vinden én andersom. Werkt in commerciële omgeving, daarnaast leider van landelijk bekend YouTube-team. Is meest bekeken goochelaar van Europa. Kan baan effenen naar andere kiezers dan louter ChristenUnie-achterban. Heeft talrijke ideeën, mede voor campagne, en is rap van tong.

 • Reinier Dijkstra

  In het verleden korte tijd werkzaam geweest voor de fractie. Door advieswerkomgeving veel ervaring opgedaan met gemeentepolitiek. Laatste jaren als leidinggevende werkzaam bij Youth for Christ Nederland. Aangename persoonlijkheid, goede uitstraling, inhoudelijk sterk.

 • Maarten van der Sloot

  Zit in campagnecommissie, is fractiemedewerker geweest in periode 2012-2015. Inhoudelijk sterk. Werkt sinds een jaar als financieel adviseur bij gemeente Soest, daarvoor bij VNG. Heeft bestuurskunde gestudeerd.

 • Hanneke Palm

  Werkzaam bij het ministerie van Justitie en Veiligheid op het terrein van mensenrechten. Lid van het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie. Het politieke spel en de inhoud liggen haar goed. Intelligent en bescheiden.

 • Jedidja Harthoorn

  Politieke ervaring door haar werk als fractiemedewerker (2013-2017), schreef mee aan het verkiezingsprogramma en duikt graag diep in dossiers. Studeerde Geschiedenis in Utrecht, werkt nu als communicatiemedewerker en woont in Zuilen.

 • Maaike Niemeijer

  Bestuurskundige en werkzaam bij GGD regio Utrecht als beleidsadviseur. Heeft toen zij nog in Leiden woonde politieke ervaring opgedaan in de fractie daar als duo-raadslid. Maaike is op dit moment bestuurslid van de ChristenUnie Utrecht en zit als bestuurslid in de stichting fractieondersteuning ChristenUnie Utrecht. 

11. Bas Lont

12. Peter Kos

13. Mirte Looijenga

14. Annebeth Roor

15. Lambert Pasterkamp

16. Jeroen van Oort

17. Justine Choi

18. Lammert van Hemert

19. Adriaan Verheij

20. Hilde Hamstra

21. Herman Smits

22. Guido van Beusekom

23. Kees Buitendijk

24. Rik van der Graaf

25. Annemijn Westerduin

26. Ramon Goosen

27. Niels van den Berg

28. Pim Steenbergen

29. Seth Snel

30. Huub Edelman

31. Marlies van Santen

32. Siewerd de Jong

33. Maurits van Stuijvenberg

34. Wouter Verbree

35. Merith Reinders

36. Joël Visser

37. Leon Bal

38. Wouter Jongebreur

39. Niels IJpma

40. Gor Khatchikyan

41. Tymon de Weger

42. Wim Rietkerk

43. Jolande Uringa

44. Beatrice de Graaf