Op de lijst: nr. 7 Juliëtte van de Beld

Juliëtte PORTET GR22.jpg
PF Annebeth 2020.jpg
Door Annebeth Roor op 5 november 2021 om 12:00

Op de lijst: nr. 7 Juliëtte van de Beld

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij stellen graag onze kandidaten aan je voor. Nummer 7 op de lijst is Juliëtte van de Beld. Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Juliëtte, ik ben 24 jaar en daarmee een bevlogen starter die net buiten de Singel een ‘thuis’ in Utrecht heeft gevonden! In mijn dagelijks leven zet ik me namens de GGD regio Utrecht in voor het verkrijgen van QR-codes voor personen die buiten de EU gevaccineerd zijn. In mijn vrije tijd houd ik me als bestuurslid bij de ChristenUnie Utrecht sinds kort bezig met de 'achterkant' van de campagne. Mocht ik dan nog tijd over hebben, dan spring ik graag op de racefiets of analyseer ik allerlei documentaire-series met vrienden.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de ChristenUnie?
Zoals ik ook benoemde bij het voorstellen als nieuw bestuurslid van de ChristenUnie Utrecht, heb ik affiniteit met de ChristenUnie van huis uit meegekregen. Mijn vader is al een aantal jaar raadslid namens de ChristenUnie voor de gemeente Zeewolde, dus daar kreeg ik het één en ander van mee aan de keukentafel. Zelf heb ik tijdens mijn master een half jaar stage gelopen bij het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Op dit moment volgens ik ook het Fellowsprogramma, georganiseerd door het WI. Sinds kort doe ik met mijn bestuursfunctie binnen de ChristenUnie Utrecht ook de eerst ervaringen op in de lokale politiek, wat erg goed bevalt.

Wat heb je met de stad Utrecht?
Leuke vraag, dat is erg makkelijk: Utrecht is mijn thuis geworden. Van studie tot werk, van woning tot vrienden voor het leven bij mijn studentenvereniging N.S.U., ik heb het allemaal hier mogen vinden. Zo’n prachtige bruisende stad die toch ook een gemoedelijk dorps karakter kent, dat maakt Utrecht voor mij zo mooi. Het citaat op een muur langs de Wittenvrouwensingel spreekt boekdelen: ‘’Een straat in de zon, en vanuit een open raam je lievelingsmuziek.’’ De positiviteit en oog voor de mooie details van de stad zoals in dit citaat zie ik ook bij veel Utrechters terug.

Zes jaar geleden ben ik naar Utrecht verhuisd om te komen studeren, maar ik zie mezelf voorlopig nog niet vertrekken. Ik vind het een eervolle taak om iets terug te geven aan de stad waar ik woon. Met heel veel plezier wil ik me dan ook inzetten voor alle inwoners van de stad, of ze hier nu een paar maanden of hun hele leven al wonen. Mijn droom is dat Utrecht voor iedere inwoner als een thuis mag voelen.

Waarom stel je je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?
De lokale politiek is waar het gebeurt. Het is de plek is waar wordt besloten over jouw directe leefomgeving. Daarmee is het ook de plek waar idealisme kan worden gegoten in concrete ideeën voor jouw stad die vervolgens zowaar in de praktijk worden gebracht. Als de gemeenteraad besluit groenere ambities voor de stad waar te maken, kan je hier als inwoner zelf fietsend van genieten. Zo’n concrete mate van invloed is buitengewoon en daarmee ook buitengewoon belangrijk om je als christelijke politieke partij in te bewegen.

In de ChristenUnie vind ik een partij met grootse christelijke idealen over zorgen voor elkaar en de schepping. Een partij die meedoet en impact maakt, maar ook integer te werk gaat. De combinatie van idealen, impact en integriteit, daar wil ik me graag hard voor maken.

Wat zijn je ambities voor de stad?
Mijn droom is dat er duurzame keuzes voor de stad worden gemaakt die heel goed samengaan met het bruisende karakter ervan. Groen, groei en gelijkheid gaan wat mij betreft hand in hand en kunnen elkaar zelfs versterken. Een groene stad is een stad van de toekomst, waar ook in economische zin winst uit te halen valt. Wanneer je dit goed inricht, geloof ik tegelijkertijd dat duurzamere keuzes juist ook gelijkheid kunnen versterken. Groene keuzes maken betekent niet alleen warmtepompen voor inwoners die dat kunnen betalen, maar het verduurzamen van alle soorten woningen voor alle soorten inwoners. Het lijkt me zo bijzonder als dat kwartje valt en alle inwoners van Utrecht hier de figuurlijke, maar wie weet zelfs letterlijke vruchten van mogen gaan plukken.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst.

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.