Op de lijst: nr. 6 Roberto Raalte

Roberto Raalte GR22 2.jpg
Profielfoto Erika Pors 2023 bijgesneden
Door Erika Pors op 29 oktober 2021 om 12:00

Op de lijst: nr. 6 Roberto Raalte

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij stellen graag onze kandidaten aan je voor. Nummer 6 op de lijst is Roberto Raalte. Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Roberto Raalte, ergens rond de 40 en getrouwd met een prachtige vrouw. Samen hebben we twee kanjers van kinderen.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de ChristenUnie?
Ik ben betrokken geraakt bij de ChristenUnie via iemand die we kennen in onze kerk. 

Wat heb je met de stad Utrecht?
Utrecht is de stad waar ik ben geboren en getogen. En de stad waar ik nog steeds woon. Ik heb in meerdere wijken gewoond door de jaren heen. Utrecht is echt m’n stadsie omdat ik enorm kan genieten van de verschillende culturen, rijke geschiedenis en lokale ondernemers die naast vele inwoners hun steentje bijdragen om deze stad mooier te maken. Het is een bruisende stad waar vernieuwing hand in hand gaat met de historische stadskernen. Een stad waar ik me thuis en veilig voel. 

Waarom stel je je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen en wat zijn je ambities voor de stad?
Ik zie dat er van alles aan de hand is in onze maatschappij en samen met anderen wil ik me inzetten om positief bij te dragen aan de uitdagingen die er zijn. Vooral op het vlak van samenredzaam en weerbaarheid hoop ik mijn ervaring en expertise in te kunnen zetten. Ook ik ben vroeger zoekende geweest om mijn plek in de maatschappij te vinden. Op sommige momenten, onder omstandigheden die maakten dat ik mij onveilig voelde. In mijn werk in de jeugd- en volwassenenzorg zie ik dit ook terug in casussen en ik merk dat er nog wel een gat zit tussen wat ik op mijn werk zie en wat er in de politiek gebeurt. Ik wil dat dichterbij elkaar brengen.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.