Op de lijst: nr. 4 Kirsten Alblas

Kirsten GR22.jpg
Profielfoto Erika Pors 2023 bijgesneden
Door Erika Pors op 30 september 2021 om 12:00

Op de lijst: nr. 4 Kirsten Alblas

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij stellen graag onze kandidaten aan je voor. Nummer 4 op de lijst is Kirsten Alblas.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Kirsten Alblas en ik woon in het poldergebied van Overvecht, in een woongroep. Dat was in eerste instantie geen bewuste keuze. Ik was allang blij dat ik 'iets' vond, maar inmiddels zou ik niet anders meer willen. Het is fijn om een plek voor jezelf te hebben én altijd mensen in de buurt voor een praatje of een kop thee. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Zuid-Holland en in mijn vrije tijd ben ik onder andere actief binnen de klimaatbeweging.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de ChristenUnie?
Ik ben al jaren politiek geïnteresseerd, maar vond het lastig me echt te binden aan een partij. Een paar jaar geleden heb ik na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt en ben ik lid geworden van de ChristenUnie. Een hele bewuste keuze dus. Enkel consumeren past niet bij me, dus ik wist, als ik lid word, wil ik ook echt iets doen. Sinds ik lid ben, ben ik bij enkele bijeenkomsten en cursussen geweest en nu sta ik op deze prachtige plek!

Wat heb je met de stad Utrecht?
Ik woon hier nu zo'n tien jaar. Als je hier al je hele leven woont, klinkt dat vast als 'niks', maar toen ik hier kwam wonen dacht ik: 'even m'n master afronden en weer weg'. Ik vond mezelf niet iemand voor in de stad. Maar deze stad heeft me gegrepen... de drukte van het centrum, de rust van het Gagelbos en de polder, de mentaliteit van de mensen. Soms fiets ik door de stad en dan kan me echt zo'n geluksgevoel bekruipen. Dan fiets ik langs prachtige oude huizen, onder een dak van bladeren, langs 'groene' bushokjes en bermen en ben ik echt zó blij dat ik in deze stad mag wonen!

Waarom stel je je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen en wat zijn je ambities voor de stad?
Ik vind het in alles wat ik doe belangrijk om niet alleen te consumeren, maar ook bij te dragen, dus dat geldt ook voor wonen en samen leven in Utrecht. Ik heb het heel fijn hier en ik wil dat iedereen het hier fijn heeft. Dat is overigens niet hetzelfde als dat iedereen het eens moet zijn met alle beslissingen die genomen worden, want dat is onmogelijk. Wél vind ik het belangrijk dat beslissingen goed uitgelegd worden en dat de inwoners zo vroeg mogelijk mee kunnen praten en niet pas tegen het einde of zelfs achteraf. Daarnaast maak ik me grote zorgen om de klimaat- en ecologische crisis en hoewel dat een crisis van wereldniveau is, wil dat niet zeggen dat je er lokaal en persoonlijk niets aan kunt doen.

Omdat ik met kinderen en jongeren werk, maak ik me misschien nog wel meer zorgen. Zij zijn de toekomst, maar dan zullen we wel voortvarend klimaatbeleid moeten maken, zodat zij ook écht een toekomst hebben. Voor mij is het heel belangrijk dat dat ook rechtvaardig beleid is, dat iedereen mee kan doen. En: de jeugd heeft de toekomst, dus vind ik het van groot belang dat elk kind, elke jongere, de kansen krijgt die hij/zij/hen verdient. Alle kansen dus.

Daarnaast zie ik de kloof tussen burger en politiek steeds groter worden. Ik snap wel dat mensen afhaken! Dus mijn ambities: eerlijke politiek, kleinere kloven, eerlijkere kansen en een rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid.

Bekijk hier de volledige concept-kandidatenlijst.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.