Maarten van Ooijen wordt lijsttrekker ChristenUnie Utrecht

Maarten borrel lijsttrekker.jpg
PF Annebeth 2020.jpg
Door Annebeth Roor op 2 juli 2021 om 20:30

Maarten van Ooijen wordt lijsttrekker ChristenUnie Utrecht

Maarten van Ooijen is voorgedragen als lijsttrekker voor de ChristenUnie Utrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dit is vanavond bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse zomerborrel van de partij.

Van Ooijen werd enthousiast onthaald door verschillende ChristenUnie-leden bij Strand Oog In Al. De ChristenUnie-wethouder ziet ernaar uit om deze rol op zich te nemen. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de ChristenUnie in mij stelt, door me voor de derde keer voor te dragen als lijsttrekker. Politiek is voor mij nog steeds dé plek voor idealisten. Met de volle honderd procent ga ik er opnieuw voor. Voor een zorgzame en groene stad, waar niemand tussen wal en schip raakt. De urgentie is hoog en er is geen moment te verliezen. Aan de slag!”, aldus Van Ooijen.

Maarten van Ooijen is beslist geen vreemde in het Utrechtse. Hij begon als fractiemedewerker voor de ChristenUnie Utrecht en was van 2014-2018 fractievoorzitter van de partij. Sinds juni 2018 is hij wethouder maatschappelijke ondersteuning, welzijn, asiel en integratie en sport. Van Ooijen is beslist nog niet klaar met de stad. Hij spreekt nog steeds met veel vuur over onderwerpen die hem aan het hart gaan en voelt zich enorm verbonden met de stad. Van Ooijen: “Utrecht is en blijft die prachtige parel onder de Dom. Urgente problemen vragen om doeners, om aanpakken. Utrecht zit in mijn hart en de passie voor Utrecht geeft tomeloze energie.”

Zomerborrel overzicht

Het bestuur van de ChristenUnie Utrecht is trots op de lijsttrekker. Na maanden voorbereidingen en gesprekken mocht het hoge woord er eindelijk uit. “Maarten heeft zich in de afgelopen vier jaar ontwikkeld tot een betrouwbare bestuurder, die de CU-kleur op de wangen heeft gehouden. Hij heeft belangrijke resultaten geboekt op thema’s die de ChristenUnie aan het hart gaan, zoals dakloosheid, eenzaamheid en inburgering”, aldus Annebeth Roor, bestuursvoorzitter van de ChristenUnie Utrecht. “De selectiecommissie heeft gezien dat Maarten een heldere visie heeft op onderwerpen waar de ChristenUnie zich op zou moeten profileren. In combinatie met huidige ervaring in raad én college een gouden lijsttrekkerskandidaat. Het bestuur staat hier achter en draagt Maarten daarom aan de leden voor als lijsttrekker.”

De andere kandidaten op de lijst worden begin september bekendgemaakt. Hierover wordt tijdens een ledenvergadering begin oktober gestemd door de leden van de partij.

Bekijk hier de speech van Maarten van Ooijen tijdens de zomerborrel:

 

Deel dit bericht

Labels: , ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.