Fractiestagiair: Paulijne Stolk

Paulijne Stolk.jpeg
Tijmen Compagnie feb 24.jpg
Door Tijmen Compagnie op 10 november 2023 om 10:00

Fractiestagiair: Paulijne Stolk

Deze maand is Paulijne Stolk gestart als fractiestagiair bij de ChristenUnie Utrecht. Benieuwd wie ze is en wat ze hoopt te bereiken? Lees hier ons interview met haar. 

Wie ben je?
Ik ben Paulijne Stolk en ik ben sinds november stagiaire bij de ChristenUnie Utrecht. Ik ben 21 jaar oud en ik ben momenteel mijn bachelor in internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht aan het afronden. Ik vind het ontzettend leuk om mij bezig te houden met de geschiedenis in combinatie met politiek, maar ook de actuele politiek vind ik heel interessant. Ik vind het daarom leuk om mij bezig te houden met maatschappelijke thema’s die op dit moment een rol spelen in de politiek en hierover te in gesprek te gaan met mensen om mij heen.

Waarom de ChristenUnie?
Ik ben door deze stage voor het eerst actief voor de ChristenUnie. Ik ben al langere tijd geïnspireerd door de ChristenUnie. Met name het oog voor de mensen die kwetsbaar zijn en het zorgen voor onze planeet waren punten die mij erg aanspraken. Bij mijn zoektocht naar een stage wilde ik daarom graag aansluiting zoeken bij een partij die mij aansprak op het gebied van normen en waarden. Zo kan ik kennis maken met de politiek en leren hoe wij als christenen hier vorm aan geven. Ik kijk er daarom naar uit om hier bij de ChristenUnie Utrecht stage te lopen!

Wat heb je met Utrecht?
Ik ben geboren en getogen in Utrecht en loop dus al mijn hele leven door de straten van Utrecht. Ik vind deze stad geweldig en ik heb daarom ook besloten om hier te studeren. Ik ben ook lid geworden van Navigators Studentenvereniging Utrecht en hier heb ik het ontzettend naar mijn zin! Daarnaast ben ik lid van de Nieuwe Kerk Utrecht, waar ik ook het grootste deel van mijn leven al kom. Ik heb dus een sterke basis opgebouwd in deze stad. De stad is mij daarom heel dierbaar en ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen bij de ChristenUnie Utrecht om de stad nog mooier te maken.

Wat hoop je te bereiken?
Ik hoop kennis te kunnen maken met de lokale politiek. Door de ChristenUnie Utrecht te ondersteunen in haar werk hoop ik een beeld te krijgen van hoe de lokale politiek werkt en hoe de ChristenUnie Utrecht in de stad het verschil probeert te maken. Vanuit mijn studie ligt de focus namelijk vaak op internationale politiek, dus ik vind het heel interessant om juist via deze stage te focussen op lokale politiek. 

Waar kijk je naar uit?
Ik kijk ernaar uit om de stad via deze weg beter te leren kennen. Ik ben al jarenlang inwoner van de stad Utrecht en ik vind het ontzettend leuk om de stad nu juist vanaf de bestuurlijke kant te leren kennen. Daarnaast kijk ik ontzettend uit naar de samenwerking met het team van de ChristenUnie Utrecht tijdens deze stageperiode en hoop ik veel van hen te mogen leren!

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.