Nieuw raadslid Kirsten Alblas

Installatie Kirsten Alblas
Rik van der Graaf feb 24.jpg
Door Rik van der Graaf op 11 mei 2023 om 13:00

Nieuw raadslid Kirsten Alblas

Vandaag is Kirsten Alblas geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Utrecht. Ze vervangt tijdelijk Bina Chirino, die met ziekteverlof is. Lees hieronder een kort interview met Kirsten. 

Kun je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Kirsten Alblas, 39 jaar en woon in Overvecht. Daar woon ik al sinds ik zo’n 11 jaar geleden in Utrecht ben komen wonen. Ik werk in de specialistische jeugdGGZ, al kan ik daar voor nu verlofuren opnemen, zodat ik me goed kan focussen op het raadswerk. Ik maak me grote zorgen over de klimaatontwrichting en besteed dan ook een deel van mijn vrije tijd in de klimaatbeweging, om precies te zijn bij Christian Climate Action en Extinction Rebellion. Ik zit ook graag op de bank met een goed boek en een lekkere kop thee, doe graag yoga en zoek regelmatig de natuur op. Op de eerste en derde zondag van de maand kun je me meestal vinden bij Blossom030, een fijn clubje mensen dat samen eet en viert in het Stiltecentrum van Hoog Catharijne.

Wat doe je nu binnen de ChristenUnie?
Ik ben al een ruim een jaar fractiemedewerker en commissielid. Dat is wel echt heel fijn, want daardoor heb ik al een redelijke basis en is niet alles helemaal nieuw voor me.

Hoe ga je het raadswerk aanpakken?
Ik ben iemand die het belangrijk vind om stukken goed te lezen, ik wil graag weten waar het over gaat. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om al die verschillende stemmen uit de stad mee te nemen en af te wegen als we iets moeten besluiten. Dat maakt het werk ook zo moeilijk, want hoe doe je dat nu op een goede en eerlijke manier? Ik vind het ook belangrijk om de stem van de toekomstige generaties daarin mee te nemen, en van datgene wat geen stem heeft, namelijk de bomen, de planten, het water, insecten, vogels…alles wat leeft. Ik hoop dat het me lukt om steeds de juiste afwegingen te maken. 

Waar ga je je voornamelijk op richten?
Ik ben verantwoordelijk voor de commissies Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport, Mobiliteit, Groen en Openbare Ruimte, en Energie(transitie), Duurzaamheid, Volkshuisvesting en Wonen. Gelukkig hebben commissieleden daar ook delen van in hun portefeuille, dus ik hoef het niet alleen te doen. Ik zal me vooral richten op alles rondom klimaat, groen, energietransitie, wonen en jeugd en welzijn. 

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.