Vacature: fractiemedewerker

stadhuis Utrecht
Rik van der Graaf feb 24.jpg
Door Rik van der Graaf op 21 april 2023 om 18:00

Vacature: fractiemedewerker

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie in Utrecht is op zoek naar een fractiemedewerker ter ondersteuning van de fractie.

Heb je door je opleiding of door je werk bestuurlijke ervaring, heb je bijvoorbeeld interesse in dossiers als asiel, maatschappelijke opvang en inclusie? Of heb je een juridische achtergrond? Dan nodigen we je zeker uit te solliciteren!

We zoeken iemand die ondersteunend en voorbereidend werk wil doen voor onze raadsleden en ook bereid is om het fractiestandpunt in de raadscommissies uit te dragen. Het betreft een tijdelijk contract voor 12 uur per week, in eerste instantie voor een jaar. Afhankelijk van je functioneren is er verlenging mogelijk.

Wat houden je werkzaamheden in?
De gemeenteraad van Utrecht heeft zes raadscommissies: drie voor de fysieke kant van de stad en drie voor het sociale domein. Je zult vooral worden ingezet voor de portefeuilles binnen de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken en de commissie Energie, Duurzaamheid, Vastgoed en Wonen. Afhankelijk van je ervaring en je interesse maken we samen afspraken over welke onderwerpen jij gaat voorbereiden.

Wij vragen je debatten voor te bereiden, moties of amendementen te schrijven, overleg te voeren met woordvoerders van andere fracties, samen te werken met de coalitie én de oppositie. Daarnaast zul je in voorkomende gevallen namens de ChristenUnie het woord voeren in de raadscommissie, werkbezoeken afleggen en actuele zaken in de stad signaleren. Je bent een aanspreekpunt voor inwoners en onderhoudt zelf een netwerk met belanghebbenden in het veld.

Wat zijn je werktijden?
Op dinsdagavond is er een fractievergadering waarbij je aanwezig bent. Op donderdag zijn er raadsactiviteiten. Omdat jij het woord voert in de commissie en bij raadsinformatiebijeenkomsten aanwezig bent, ben jij beschikbaar op donderdag. Ook op dinsdagavonden kunnen er raadsactiviteiten zijn. Daarnaast ondersteun je de raadsleden af en toe tijdens raadsvergaderingen. Werktijden zijn verder in overleg.

Wat verwachten wij van je?

 • Je bent een betrokken christen die actief wil zijn in de gemeente Utrecht. Je woont bij voorkeur in de gemeente en bent lid van de ChristenUnie (-jongeren) of bereid om lid te worden.
 • Je beschikt over een aantoonbare politieke of maatschappelijke betrokkenheid en hebt gevoel voor politieke verhoudingen.
 • Je bent in staat informatiestromen snel en accuraat te beoordelen op relevantie en kunt prioriteiten stellen in je werk.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt alleen en zelfstandig werken.
 • Je bent goed bereikbaar, flexibel en bereid om ook af en toe ’s avonds te werken.

 Wat kun je van ons verwachten?

 • Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie voor gemiddeld 12 uur per week.
 • Een unieke mogelijkheid om je eigen netwerk te vergroten en zeer relevante werkervaring op te doen.
 • Een enthousiast team en een prettige werksfeer.
 • Een unieke werkplek aan de Oudegracht.
 • Een laptop en telefoon.
 • Mogelijkheden voor het volgen van cursussen en verdieping in de christelijke politiek.
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een goed salaris gebaseerd op de gemeentelijke salarisschalen.

Wil je reageren?
Wil je meer weten, neem dan contact op met Rik van der Graaf (r.van.der.graaf@utrecht.nl of bel naar 06-38221248;). Je sollicitatiebrief met CV kun je uiterlijk 10 mei 2023 mailen naar christenunie@utrecht.nl. Kijk ook eens op onze website, dan krijg je een indruk van onze fractie en de onderwerpen waar we mee bezig zijn.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.