"Groeien in balans, anders groeien we niet"

csm_stad-met-lichtjes-in-vogelvlucht_daeeed5bcb.png
Rik pf nov 22.jpg
Door Rik van der Graaf op 9 februari 2023 om 20:00

"Groeien in balans, anders groeien we niet"

Vandaag bespraken we in de raadscommissie aanvullende afspraken op de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040. Deze gaan onder meer over groeien in balans en de ontwikkeling van Rijnenburg.

In de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 staan de ambities die de gemeente Utrecht heeft op grote ruimtelijke vraagstukken. Het is belangrijk dat we de RSU aanvullen met een aantal belangrijke afspraken: Groei is geen doel op zich, maar de kwaliteit en leefbaarheid in de bestaande stad zijn leidend voor ontwikkeling. We willen groeien in balans en anders groeien we niet.  

De groei van de stad moet gepaard gaan met groei van groen, duurzame mobiliteit en maatschappelijke voorzieningen. Vooral voor dat laatste willen we als ChristenUnie extra aandacht vragen. Maatschappelijke voorzieningen gaan om ruimte voor zorg, onderwijs, sport, kunst en cultuur en buurtvoorzieningen. Samen zorgen zij voor het sociale hart van de buurt. Hier ontmoeten mensen elkaar. De groei van maatschappelijke voorzieningen zal een randvoorwaarde moeten zijn voor groei van de stad. 

De ruimte en middelen zijn beperkt en daarom kunnen niet alle opgaven even hard meegroeien. Wel vinden wij het belangrijk om met elkaar stil te staan op welke manier we daarin keuzes maken. Wat ons betreft mag dit ook duidelijker naar voren komen. Welke keuzes maken we? Wat doen we wel en wat doen we niet? We hopen dat dat ook leidt tot een eerlijker debat in de gemeenteraad en een beter gesprek met mensen in onze stad.

Lees hier het raadsvoorstel.

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.