Op straat slapen mag nooit wennen

Asielzoeker.jpg
Derk pf nov 22.jpg
Door Derk van Bergen op 15 september 2022 om 12:00

Op straat slapen mag nooit wennen

De afgelopen weken is er met regelmaat te lezen in de media dat er in Ter Apel wéér mensen in de buitenlucht hebben moeten slapen. Het is een situatie die, hoe vaak hij zich ook herhaalt, nooit mag gaan wennen. Door een opstopping in de asielketen worden mensen die zich toch al in een kwetsbare situatie bevinden, weer slachtoffer. 

Deze humane crisis vraagt van ons een solidaire en barmhartige houding. We kijken niet alleen afwachtend naar ‘Den Haag’, maar proberen te doen wat we kunnen. We zijn dan ook erg blij met het initiatief dat CU-wethouder, Rachel Streefland, samen met wethouder De Vries afgelopen zomer nam binnen de Utrechtse woningmarkt. Hierdoor konden alle statushouders die op de wachtlijst stonden een woning krijgen, waardoor zij nu kunnen beginnen met het opbouwen van een thuis. Uit het debat in de gemeenteraad blijkt dat de urgentie om deze mensen te helpen breed ervaren wordt.

In de toekomst blijft het ons uitgangspunt om kwetsbare mensen, zoals mensen op de vlucht, te helpen waar we kunnen. Dit deden wij toen in februari Oekraïners naar onze stad kwamen, dat doen wij om Ter Apel te ontlasten en dat zullen wij blijven doen. 

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.