Advies verkenner: coalitie met de ChristenUnie

Utrecht CU -01 drone dom stad.jpg
Rik van der Graaf feb 24.jpg
Door Rik van der Graaf op 6 april 2022 om 10:30

Advies verkenner: coalitie met de ChristenUnie

De ChristenUnie Utrecht mag opnieuw deelnemen aan de coalitieonderhandelingen. GroenLinks, D66, PvdA, Student & Starter en de ChristenUnie vormen een goede basis voor een nieuwe coalitie. Dat adviseert verkenner Roel van Gurp vandaag in zijn eindverslag. 

Een coalitie met deze partijen betekent een ruime meerderheid in de raad. De partijen hebben samen 25 van de 45 zetels. Daarnaast is er ook een brede inhoudelijke basis. "Ze zijn het met elkaar eens dat er in Utrecht snel werk moet worden gemaakt van o.a. het bouwen van nog meer betaalbare woningen, aanpak van de klimaatcrisis en van het tegengaan van de groeiende ongelijkheid tussen groepen Utrechters", aldus verkenner Roel van Gurp.

Fractievoorzitter Rik van der Graaf kijkt uit naar de onderhandelingen: "De afgelopen twee weken hebben we goede gesprekken gevoerd met verkenner Roel van Gurp. Nu de volgende stap, na vier jaar christelijk-sociaal geluid opnieuw aan tafel. We kijken uit naar constructieve gesprekken met GroenLinks, D66, PvdA en Student & Starter. Op naar een akkoord waarmee we recht doen in deze stad en opkomen voor Utrechters in kwetsbare posities."

Lees hier het eindverslag van verkenner Roel van Gurp.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.