Mensen van Utrecht: Ageeth Weelink

Ageeth Weelink.jpg
Tijmen Compagnie feb 24.jpg
Door Tijmen Compagnie op 5 maart 2022 om 19:00

Mensen van Utrecht: Ageeth Weelink

In onze stad kan en mag iedereen meedoen en daar staan we graag extra bij stil. We zijn trots op de diversiteit en zijn daarom begonnen met de serie Mensen van Utrecht. Elke week een portret van een Utrechter met een bijzonder verhaal. Deze week: Ageeth Weelink.

Ageeth Weelink woont sinds 1998 in Utrecht. Ooit hier gekomen voor een tijdelijke baan, maar nooit meer weggegaan. Ageeth is sinds de oprichting betrokken bij de Toevlucht, een 24-uurs opvang voor ongedocumenteerde mannen.

"Het mooie van de stad, dat zie ik terug als we samen Utrecht zijn, elkaar helpen en naar elkaar omzien als dat nodig is. Maar ook samen een feestje vieren als daar aanleiding voor is." Vaak komt Ageeth ‘jongens’ tegen die gast waren of zijn bij de Toevlucht. "Laatst zag ik een oud-gast van de Toevlucht met een pet en fiets van PostNL, andere mannen van de Toevlucht stonden erbij. Deze man heeft een verblijfsvergunning gekregen, en nu zelfs een baan!"

"Utrecht is kleinschaliger dan andere grote steden. Hier kan je samen echt dingen organiseren. Men ziet hier meer om naar nieuwkomers. Vanuit de gemeente Utrecht krijgen we ook subsidie voor ons werk. Het voelt goed dat we onderdeel zijn van het sociale beleid."Labels: , ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.