Maarten van Ooijen voorgedragen als staatssecretaris

Maarten van Ooijen GR22.jpg
pf rachel nov 22.jpg
Door Rachel Streefland-Driesprong op 30 december 2021 om 17:30

Maarten van Ooijen voorgedragen als staatssecretaris

Na het nieuws over de totstandkoming van het Haagse coalitieakkoord kwam vandaag het bericht dat wethouder Maarten van Ooijen is voorgedragen als staatssecretaris.

Rachel Streefland, de huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie, zal voorgedragen worden als beoogd wethouder in het Utrechtse college. Jan Wijmenga op zijn beurt neemt het fractievoorzitterschap van Rachel Streefland over. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud totdat het staatssecretarisschap definitief is. We voelen ons als ChristenUnie Utrecht verantwoordelijk om collegedeelname in Utrecht goed voort te zetten en ons CU-geluid in het college te blijven borgen.

Maarten van Ooijen: “Ruim tien jaar mocht ik in de Utrechtse politiek voor deze prachtige stad in actie komen. De eerste jaren als medewerker, daarna als fractievoorzitter en tenslotte als wethouder. De sociale kracht van de stad versterken is één van mijn diepste drijfveren. Deze stad is zo mooi en vooral: laat niemand alleen. Ik zal het missen, maar weet ook dat de stad en de ChristenUnie Utrecht in zeer goede handen zijn.”

Rachel Streefland: “Maarten van Ooijen heeft laten zien een zeer kundige en betrokken politicus te zijn, wat niet alleen in Utrecht opviel, maar ook landelijk. Hij staat voor waar hij in gelooft, in een overheid die recht moet doen en opkomt voor mensen die dat niet zelf kunnen. We wensen hem alle wijsheid en goeds toe.”

In de eerste week van januari zullen we meer informatie kunnen geven over de invulling van het vrijgekomen raadslidmaatschap en lijsttrekkerschap. Voor nu wensen we iedereen vooral een goede jaarwisseling.

Lees hier meer over het selectieproces.

Deel dit bericht

Labels: , , ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.