Corona...rust, reinheid en regelmaat

face-masks-on-white-background-3873177.jpg
pf rachel nov 22.jpg
Door Rachel Streefland-Driesprong op 14 maart 2020 om 11:15

Corona...rust, reinheid en regelmaat

In alle hectiek, heel veel informatie en angst die mensen kunnen voelen door alle corona nieuws, is het toch maar weer eens goed om de al oude opvoedwijsheden uit de kast te halen. Rust, reinheid en regelmaat.

Rust is kalmte te bewaren, is in wijsheid handelen. Rust ook vooral thuis. Even geen sport, geen concerten, geen colleges. Wel meer samen, om spelletjes te doen, om bij te praten, om thuis te werken. Geen samenkomsten, geen kerk. Misschien juist nu wel dat goede boek lezen waar je niet aan toe kwam.

Reinheid is schone handen, hoesten in de arm, huis maar eens goed opruimen, schoonmaken. Regelmaat is vragen hoe het met opa en oma, buren en anderen om je heen gaat. Even wat regelmatiger bellen of facetimen, maar zeker ook even naar buiten, het wordt mooi weer. De lente komt eraan. Het is een tijd van rust en bezinnen. Iets meer naar binnen gericht zijn, kleinere kring, verplicht de hectiek eraf.

We moeten gewoon weer erkennen dat we ook in de 2020 niet overal de controle over hebben. Dat het leven niet maakbaar is. Maar heb vooral vertrouwen in onze gezondheidszorg, de specialisten en allen die nu zo keihard werken en ons leiden. Maar bovenal: houd moed, heb lief!

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.