Voorstellen Wonen en Sekswerk

free-photo-of-bloemen-gebouwen-huizen-brug.jpeg
Rik van der Graaf feb 24.jpg
Door Rik van der Graaf op 26 september 2024 om 18:00

Voorstellen Wonen en Sekswerk

Vandaag spraken we in de raad onder meer over Wonen en Sekswerk. Als ChristenUnie dienden we op deze terreinen een aantal moties en amendementen in. Hieronder lees je meer over onze voorstellen.

Wonen

Op het gebied van Wonen bespraken we vandaag het grondbeleid van de gemeente Utrecht. Als ChristenUnie willen we graag meer wooncoöperaties realiseren. Het is voor wooncoöperaties lastig om aan grond te komen. We stellen daarom in een motie en een amendement voor om te kijken hoe we hen bij gronduitgifte financieel kunnen ondersteunen. Ook pleitten we voor meer locaties voor wooncoöperaties, minimaal twee per jaar. Op die manier heeft de gemeente Utrecht een heldere doelstelling. Later in het jaar bespreken we het Actieplan Wooncoöperaties waar we met belangstelling naar uitkijken. 

Het tweede punt wat betreft Wonen ging over het project 'Tussen de rails', in het gebied Lunetten-Koningsweg. Hier worden 450 tijdelijke woningen gebouwd. Die woningen hebben we hard nodig. Om te waarborgen dat er ook aandacht is voor ontmoeting en gemeenschap, dienden we een motie in met de titel 'Bouw een fijn (t)huis', met de strekking: onderzoek hoe binnen dit project fysiek ruimte kan komen voor gemeenschappen. 

Sekswerk

Het college stelt voor om thuissekswerk onder bepaalde voorwaarden toe te staan in de stad Utrecht. Wij pleitten ervoor om stappen te zetten op het gebied van zorg, hygiëne en handhaving om de situatie te verbeteren voor thuiswerkende sekswerkers en voor de stad. Daarnaast dienden we een motie in waarin we oproepen om deze proef rondom thuissekswerk grondig te evalueren. Daarin moet o.a. zorg, veiligheid van de sector en het tegengaan van mensenhandel worden meegenomen. Bij een negatieve evaluatie stopt de proef wat ons betreft.

Lees hier meer over de gemeenteraadsvergadering.

Labels: , , ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.