Reactie op kabinetsplannen

pexels-pixabay-210600.jpg
Rik van der Graaf feb 24.jpg
Door Rik van der Graaf op 17 september 2024 om 20:00

Reactie op kabinetsplannen

Deze week presenteerde het nieuwe kabinet haar plannen, die ook grote gevolgen hebben voor de stad Utrecht. Lees hier een korte reactie van fractievoorzitter Rik van der Graaf.

Helaas betekent het intrekken van de spreidingswet dat de druk op de opvang verder zal toenemen en er geen eerlijke verdeling van verantwoordelijkheid komt. Een eerlijke verdeling had juist kunnen zorgen voor kleinschalige, kwalitatieve opvanglocaties.

Daarnaast is het zorgelijk dat er geen middelen beschikbaar zijn voor de Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV). Dit betekent dat mensen aan hun lot worden overgelaten en op straat terechtkomen, zonder perspectief of hulp met alle gevolgen van dien. 

Gelukkig zien we ook positieve ontwikkelingen, zoals de inzet van de regering op de bouw van extra woningen. Deze zijn in Utrecht hard nodig. Daarnaast is het behoud van de giftenaftrek een belangrijke stap, omdat hiermee de verantwoordelijkheid van de samenleving wordt genomen. In Utrecht kunnen we niet zonder de kracht van de samenleving. Daarom is het belangrijk dat deze financieel gesteund kunnen blijven worden. 

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.