Wonen tussen de rails

Tussen de rails.png
Rik van der Graaf feb 24.jpg
Door Rik van der Graaf op 5 september 2024 om 15:00

Wonen tussen de rails

Woningen in de stad zijn enorm hard nodig. Het liefst permanent, maar waar dat op zich laat wachten moeten we ook kijken hoe we tijdelijk voor woningen kunnen zorgen. Bijvoorbeeld bij het project ‘tussen de rails’, bij Lunetten-Koningsweg.

‘Tussen de rails’ is een project van de gemeente Utrecht – letterlijk - tussen de rails bij Lunetten - Koningsweg. Dit is een locatie waar we snel aan de slag kunnen. Goed om dat dus te gaan doen. Het is de bedoeling dat er 450 tijdelijke woningen komen. Wat ons betreft kunnen dit er nog wel meer worden, de nood is immers hoog.

Bereikbaarheid
Het gebied is erg lastig te bereiken voor auto's. Lopen we daarom niet het risico dat de nabijgelegen tunnels gebruikt gaan worden door autoverkeer? Wat ons betreft is het verstandig de tunnels nadrukkelijk fysiek af te sluiten voor autoverkeer. 

Draagvlak
De eerste berichten geven aan dat er in de wijk draagvlak is voor deze tijdelijke woningen. Het is wel belangrijk om dit te behouden. Bewoners noemen drie punten waar ze zich zorgen over maken: bouwverkeer, voorzieningen en overlast. We drukken de wethouder op het hart om hier inzet op te plegen.

Gemeenschap
Om de wijk goed te laten functioneren is het van belang aandacht te hebben voor sociale structuren. De gemeente gaat bijvoorbeeld werken met buurtcoaches. Dit vinden wij nog wat magertjes. Wat ons betreft reserveren we ook fysieke ruimte voor het opbouwen van een gemeenschap. Dit kan dan echt een plek van en door de buurt worden. We vroegen de wethouder of zij bereid is om met de diaconie en de kerken in de omgeving in gesprek te gaan om te kijken wat zij hierin kunnen betekenen. 

Tussen de rails 2

Lees hier meer over dit project.

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.