Nieuwe fractiemedewerker: Lenno van Straalen

Lenno van Straalen
Tijmen Compagnie feb 24.jpg
Door Tijmen Compagnie op 26 september 2023 om 10:00

Nieuwe fractiemedewerker: Lenno van Straalen

Vorige maand is Lenno van Straalen gestart als fractiemedewerker bij de ChristenUnie Utrecht. Wat hoopt hij te bereiken? En waar kijkt hij naar uit? Lees hier ons interview met Lenno.

Wie ben je?
Mijn naam is Lenno van Straalen en sinds augustus ben ik de nieuwe fractiemedewerker van ChristenUnie Utrecht. Ik ben 23 jaar oud en heb net mijn master Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht afgerond. Ik ben nog niet helemaal klaar met studeren, want ik volg dit jaar nog twee minors aan de Theologische Universiteit Utrecht. Naast studie vind ik het leuk om de (politieke) actualiteit te volgen. Ik krijg energie van het nadenken en discussiëren over oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Waarom de ChristenUnie?
Ik ben al enige tijd actief bij de ChristenUnie. Ik heb stage gelopen bij de Tweede Kamerfractie en was daar medewerker publieksvoorlichting. In Den Haag, maar ook op al die andere plekken in Nederland, vind ik het inspirerend om te zien dat bij de ChristenUnie het zoeken naar recht voorop staat. Het zoeken naar verbinding in een wereld vol polarisatie en opkomen voor dat wat kwetsbaar is. Voor mensen die niet gezien worden en een planeet die onder druk staat. De overheid kan in haar eentje niet al die uitdagingen en problemen oplossen. De ChristenUnie is een partij die het juist zoekt bij de samenleving, gemeenschapszin en solidariteit. En ik denk dat dat nodig is bij de uitdagingen van deze tijd.

Wat heb je met Utrecht?
Vijf jaar geleden ben ik naar Utrecht gekomen voor mijn studie. De afgelopen jaren is Utrecht mijn nieuwe thuis geworden. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat Utrecht de mooiste stad van Nederland is. Ik geniet van de mooie plekken en gezelligheid die de stad te bieden heeft. Maar, dat betekent niet dat alles perfect is. Niet iedereen heeft dezelfde kansen, een grote groep mensen heeft moeite om financieel rond te komen en ik heb zelf ondervonden hoe lastig het zoeken van een woning in Utrecht is.

Wat hoop je te bereiken?
Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het werk van de ChristenUnie in Utrecht om die uitdagingen op te lossen. Ik geloof dat we daarin een boodschap van hoop hebben. En ik hoop dat we in Utrecht nog iets beter voor het klimaat gaan zorgen, meer betaalbare woningen kunnen realiseren en armoede in de stad kunnen terugdringen.

Waar kijk je naar uit?
Ik kijk ernaar uit om de stad nog beter te leren kennen. En om kennis te maken met mensen die zich inzetten voor hun buurt en medemens. Het lijkt me mooi om samen met hen op te trekken en goede plannen te maken voor de stad. Daarnaast heb ik veel zin om samen met team CUUtrecht te werken aan een nog beter Utrechts bestuur. 

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.