Nieuw commissielid: Tabasum Westra- van Til

Tabasum be√ędiging commissielid.jpg
Tijmen Compagnie feb 24.jpg
Door Tijmen Compagnie op 22 juni 2023 om 20:00

Nieuw commissielid: Tabasum Westra- van Til

Vanavond is Tabasum Westra- van Til officieel benoemd als commissielid van de ChristenUnie Utrecht. "Wat mij het meest drijft is opkomen voor de belangen van mensen die niet die mogelijkheid bezitten om zich uit te spreken". Lees hieronder meer.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Tabasum Westra-van Til en ik woon met mijn gezin op de Veemarkt. Utrecht is al 20 jaar mijn thuis. Ik heb verschillende wijken van binnenuit leren kennen: van de Binnenstad tot Ondiep, van Lombok tot de Veemarkt. Eerst als student Rechten, vervolgens als starter en nu met mijn gezin. Ik houd ervan om mensen aan elkaar te verbinden en op te bouwen, samen te eten en goede gesprekken te hebben. En waar nodig een goed debat ;).

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als projectcoördinator in het sociaal domein en heb een achtergrond als jurist (human righs and business, rechtsfilosofie). Daarnaast ben ik bestuurslid bij stichting Gave (vluchtelingen) en werk ik graag als muzikant (gospel en jazz).

Wat heb je met de ChristenUnie?
Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht heb ik me ingezet voor de stad en binnen de ChristenUnie landelijk zet ik me in voor Diversiteit en Inclusie (Veelkleurig Netwerk), Migratie en Asiel (Migratie en asielnetwerk) en neem ik deel aan de selectiecommissie voor de kandidatenlijst voor de Europese Parlementsverkiezingen 2024.

Je bent geïnstalleerd als commissielid. Wat houden je werkzaamheden precies in?
Ik ga me met passie inzetten op in elk geval Asiel en Integratie. Wat mij het meest drijft is opkomen voor de belangen van mensen die niet die mogelijkheid of kracht bezitten om zich uit te spreken, met name vluchtelingen en statushouders, mensen in andere, onwenselijke omstandigheden. Dat kan goed op deze plek.

Wat beweegt je om dit werk te doen?
Ik houd van deze stad: Utrecht is creatief, solidair en bewogen. Ik ben er trots op hoeveel maatschappelijke organisaties, kerken, burgerinitiatieven in Utrecht opkomen voor mensen die niet makkelijk meekomen. Voor armen, voor vluchtelingen en daklozen. Dat is de erfenis van Utrecht en deze waarden moeten we beschermen voor toekomstige generaties. Daarom wil ik graag een stap naar voren doen en verantwoordelijkheid dragen door deel uit te maken van de fractie.

Waar kijk je het meest naar uit?
Ik vind het belangrijk om de fractie te ondersteunen met mijn kennis en ervaring en vind het belangrijk om als sterk team samen op te trekken voor een sociaal en rechtvaardig Utrechts bestuur.

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.