Stadswandeling Sporen van Slavernij in Utrecht

neude vroeger
Bina pf nov 22.jpg
Door Bina Chirino op 28 februari 2023 om 16:00

Stadswandeling Sporen van Slavernij in Utrecht

Het koloniale verleden lijkt in Utrecht ver weg maar ook deze stad inclusief haar (vroegere) inwoners zijn op verschillende manieren verbonden met de geschiedenis van koloniale exploitatie, slavernij en mondiale slavenhandel. 

In het verleden hebben het stadsbestuur van Utrecht, bestuurders en gewone Utrechters deelgenomen aan koloniale ondernemingen en geïnvesteerd in plantages, en waren zij slaveneigenaren en -handelaren.

ChristenUnie Utrecht bezoekt samen met een gids plekken in het oude centrum van Utrecht waar zichtbaar wordt hoe de stad,  haar (vroegere) bewoners en de kerk op diverse manieren verbonden zijn met de geschiedenis van slavernij en de mondiale handel in slaafgemaakten.

De provincie Utrecht bezint zich op dit moment, vanwege de studie ‘Slavernij en de stad Utrecht’, uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Utrecht op verzoek van de gemeente Utrecht. Uit deze studie blijkt dat het provinciaal bestuur destijds een belangrijke rol heeft gespeeld. 

De wandeling gaat door wanneer er minimaal 6 deelnemers zijn. Aanvullende informatie over de wandeling ontvang je na reservering. Uiterlijk een dag van te voren hoor je of de wandeling wel of niet doorgaat.

Datum: Donderdag 9 maart 2023, 17:30-19:00 uur. 
Kosten: Gratis
Rondleider: Nancy Jouwe

Aanmelden via christenunie@utrecht.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie ga je naar Sporen van Slavernij in Utrecht (sporenvanslavernijutrecht.nl). Deze website bestaat sinds 2011 en is vernieuwd naar aanleiding van de publicatie Slavernij en de stad Utrecht (Walburg Pers, 2021) dat in opdracht van de gemeente Utrecht 30 juni 2021 is verschenen.

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.