Vacature: bestuurslid Diversiteit en Talentontwikkeling

Bestuur nov 22.jpg
Erika Pors
Door Erika Pors op 4 november 2022 om 12:00

Vacature: bestuurslid Diversiteit en Talentontwikkeling

Het bestuur van de ChristenUnie Utrecht zoekt een nieuw bestuurslid Diversiteit & Talentontwikkeling. Lijkt dit je interessant? Lees dan de vacature hieronder!

De ChristenUnie Utrecht is een actieve afdeling van ruim 450 leden. De dagelijkse gang van zaken binnen de afdeling wordt geregeld door een jong en enthousiast bestuur. Na de ledenvergadering bestaat het bestuur uit een voorzitter, twee politiek secretarissen, penningmeester en bestuurslid permanente campagne.

Naast de dagelijkse gang van zaken is het bestuur verantwoordelijk voor de grote lijnen van de partij in de gemeente Utrecht. Het bestuur draagt er zorg voor dat de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie in optimale omstandigheden kan werken, ondersteund door de vereniging en met een helder politiek profiel. Het bestuur is, samen met de fractie, de spreekbuis van en naar de leden. Naast een digitale nieuwsbrief gebruikt het bestuur hiervoor persoonlijke contacten, activiteiten en borrels. Bestuurslid zijn bij de ChristenUnie Utrecht kost gemiddeld genomen 2-4 uur in de week, al kan dit verschillen per periode, zoals rondom de verkiezingen.

Ambities bestuur
De voornaamste focus voor het bestuur ligt de komende periode om vanuit de ChristenUnie thema’s een positieve bijdrage leveren aan de stad Utrecht. We werken al langere tijd aan diversiteit van de partij, zowel van de stemmers, leden als mensen die de ChristenUnie zouden willen vertegenwoordigen. Daarnaast zijn er (bijna) jaarlijks verkiezingen waar we in de campagne op aansluiten (in maart 2023 voor provinciale staten en waterschappen).

Functieprofiel bestuurslid Diversiteit & Talentontwikkeling
Aangezien het huidige bestuurslid diversiteit afscheid neemt, zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid diversiteit & talentontwikkeling. We willen graag een partij zijn voor iedereen die zich thuis voelt bij ons gedachtegoed. We hebben regelmatig contact met internationale en migrantenkerken, maar we merken dat onze achterban kan groeien in diversiteit, zowel in stemmers, leden als mensen die de ChristenUnie politiek willen vertegenwoordigen, op verschillende aspecten van diversiteit. We merken daarnaast dat er veel talent binnen onze afdeling is, en zoeken iemand die vanuit talentontwikkeling kijkt naar mensen die actief zijn en worden binnen Utrecht. Als bestuurslid Diversiteit & Talentontwikkeling werk je hier samen met de fractie aan, bijvoorbeeld door christenen uit verschillende kerken te betrekken bij de ChristenUnie. We zoeken naar iemand die hiervoor visie heeft en net als het bestuur, graag ziet dat de achterban van de ChristenUnie diverser wordt.

Voor de functie van bestuurslid diversiteit vragen wij de volgende competenties:

  • Initiatiefrijk, heeft ideeën om diversiteit te bevorderen binnen de partij en deze ideeën verder op te pakken
  • Contacten binnen internationale en/of migrantenkerken of interesse om deze gemeenten te leren kennen
  • Is graag bezig met ontwikkeling van mensen en ziet ernaar uit om leden te begeleiden in hun groei van talenten, bijvoorbeeld bij onze afdeling en in de landelijke partij

    Procedure
    Ben jij geïnteresseerd in deze functie, dan nodigen wij jou graag uit op de koffie om nog eens door te praten. Je kunt ons bereiken op: bestuur.cu.utrecht@gmail.com.

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.