Vacature: penningmeester

Portemonnee
PF Annebeth 2020.jpg
Door Annebeth Roor op 14 april 2022 om 16:00

Vacature: penningmeester

Door het vertrek van de huidige penningmeester, is het bestuur van de ChristenUnie Utrecht op zoek naar een geschikt iemand die zo snel mogelijk de functie van penningmeester op zich kan nemen.

ChristenUnie Utrecht
De ChristenUnie Utrecht is een actieve afdeling van ruim 450 leden. De dagelijkse gang van zaken binnen de afdeling wordt geregeld door een enthousiast bestuur. Momenteel bestaat het bestuur, naast de penningmeester, uit nog vijf leden (voorzitter, bestuurslid campagne, secretaris, bestuurslid diversiteit en een politiek secretaris).

Naast de dagelijkse gang van zaken is het bestuur verantwoordelijk voor de grote lijnen van de partij in de gemeente Utrecht. Het bestuur draagt er zorg voor dat de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie in optimale omstandigheden kan werken, ondersteund door de vereniging en met een helder politiek profiel. Het bestuur is, samen met de fractie, de spreekbuis van en naar de leden. Naast een digitale nieuwsbrief gebruikt het bestuur hiervoor persoonlijke contacten, activiteiten en borrels. Bestuurslid zijn bij de ChristenUnie Utrecht kost gemiddeld genomen 2-4 uur in de week, al kan dit verschillen per periode, zoals rondom de verkiezingen.

Functieprofiel penningmeester
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiën. Dit betekent dat je zorg draagt voor het financieel archief en dat jij gaat over de bepaling van de kosten van activiteiten. Aan het eind van het jaar stelt de penningmeester een jaaropgave op die wordt besproken op de jaarlijkse ALV. Omdat deze functie minder tijd in beslag neemt ondersteund de penningmeester andere functies waar nodig. Bij de penningmeester zoeken we volgende competenties:

  • Objectiviteit
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Heldere uitdrukkingsvaardigheid
  • Plannen/organiseren van eigen werk
  • Detailgerichtheid

Procedure
Ben jij geïnteresseerd in deze functie, dan nodigen wij jou graag uit op de koffie om nog eens door te praten. Je kunt ons bereiken op: bestuur@utrecht.christenunie.nl

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.