Korte cursus CU Local voor politieke introducees/cés

Gemeenteraad
PF Annebeth 2020.jpg
Door Annebeth Roor op 29 april 2021 om 12:00

Korte cursus CU Local voor politieke introducees/cés

Ben jij benieuwd hoe de lokale politiek precies werkt en wil je ontdekken welke betrokkenheid daarin bij jou past? De ChristenUnie Utrecht organiseert een korte cursus over wat een lokale politieke partij doet: CU Local. Met nadruk nodigen we christenen voor deze cursus uit die een passie voor de stad hebben, ver afstaan van de lokale politiek én de ChristenUnie diverser maken.

Voor inwoners met andere achtergrond
Het profiel van de mensen dat actief is voor de ChristenUnie Utrecht is nog te eenzijdig. Dat geldt zowel voor de fractie, bestuur en commissies. Als lokale ChristenUnie willen we meer aansluiten op mensen die zich kunnen vinden in het partijprogramma, maar nog geen verbinding voelen met de ChristenUnie. Deze nieuwe (korte) cursus is daar onderdeel van. We vinden het belangrijk dat de partij politiek toegankelijk is voor inwoners met een andere (culturele) achtergrond; veel groepen in de samenleving zijn namelijk ondervertegenwoordigd bij politieke partijen. De ChristenUnie wil alle inwoners vertegenwoordigen en dat kan het best als de actieve leden de samenleving goed weerspiegelen.

Wat zit er in de cursus?
De cursus CU Local, die start op 10 mei en 2 avonden duurt, gaat in op het reilen en zeilen van de lokale politiek, welke thema’s er spelen en wat de politiek daarin doet. Ook gaat het over wat mensen motiveert om betrokken te zijn bij de politiek, waarom het belangrijk is voor christenen om geïnformeerd te zijn en actief te zijn in de politiek. Ook komt het programma van de ChristenUnie in Utrecht aan bod. Verder is er volop interactie: Wat is een onderwerp waarvoor jij de politiek in zou gaan? Wat zijn kwesties die niet/niet voldoende worden behandeld in de politiek vind jij? En wat zou je in je eigen buurt willen veranderen?

Leer in CU Local wat de ChristenUnie Utrecht doet en zoek uit hoe je als christen nog meer van betekenis kunt zijn voor de stad! Ken je iemand die zeker mee zou moeten doen aan deze cursus? Motiveer hem of haar om zich aan te melden!

De eerste cursusavond is op 10 mei om 20.00, de tweede op 17 mei om 20.00. Aanmelden kan via een e-mail naar bestuur@utrecht.christenunie.nl.

Deel dit bericht

Labels: ,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief