Eindelijk weer voetballen in Papendorp

voetbal foto.jpg
PF Jan 2020 def.jpg
Door Jan Wijmenga op 16 maart 2021 om 17:00

Eindelijk weer voetballen in Papendorp

Alweer ruim een jaar liggen de velden op sportpark Papendorp er ongebruikt bij. Niet door corona, maar omdat de voetbalvereniging ophield te bestaan. Maar nu is er goed nieuws: er komt een nieuwe club.

Nadat de KNVB voetbalclub SVA Papendorp royeerde vanwege aanhoudende problemen, was er voor voetballers in de buurt nauwelijks een alternatief. Heel veel jongens en meisjes in de aangrenzende wijk Kanaleneiland die dolgraag willen voetballen vonden nog geen plek bij een andere vereniging. Gelukkig is er nu een oplossing in zicht: een aantal buurtbewoners gaat, met steun van de gemeente, een nieuwe club oprichten.

Wethouder Maarten van Ooijen (CU, Sport) is blij met de oplossing: “Ik heb er altijd enorm van gebaald dat er een prachtig sportpark ligt, waar nu niet op gevoetbald kan worden. Het is gewoon prachtig dat er nu eindelijk weer perspectief is op een mooie, vitale voetbalclub op Kanaleneiland.”

Ook de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie hangt de vlag uit. Raadslid Jan Wijmenga: “Het was voor de wethouder een taai dossier, omdat ook zakelijk bij SVA Papendorp niet alles op orde was. De Belastingdienst had bijvoorbeeld nog een flinke claim. Ik ben wel benieuwd hoe dat opgelost is. Maar het belangrijkste is dat er weer gevoetbald kan worden, dat kinderen weer kunnen sporten.”

De nieuwe club gaat Utrecht United heten. De verwachting is dat voor de zomer de trainingen kunnen starten en dat na de zomervakantie de eerste teams mee gaan doen aan de voetbalcompetitie.

Deel dit bericht

Labels: ,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief