Warme truiendag 2021

truienleger_Warmetruiendag.jpg
Profielfoto Erika Pors 2023 bijgesneden
Door Erika Pors op 3 februari 2021 om 15:00

Warme truiendag 2021

Aanstaande vrijdag is het Warmetruiendag. Veel organisaties laten dan zien wat ze doen om hun klimaatimpact te verkleinen. Van grote projecten tot iets simpels als een warme trui aantrekken. Doet u ook mee?

Om corona te bestrijden geeft de overheid veel geld uit, zodat onze economie toch een beetje kan blijven draaien. Maar na corona wacht een nieuwe uitdaging, die misschien nog wel meer gaat kosten; het klimaat. Zomers en winters worden warmer, de zeespiegel stijgt en weersextremen worden steeds extremer.

De gemeente Utrecht probeert de openbare ruimte en daken groener te maken of door slimmer om te gaan met water. En om door ruimte te geven aan projecten die het gebruik van fossiele brandstoffen tegen gaan. Maar ook u kunt thuis meehelpen. Bijvoorbeeld door het huis te isoleren, zonnepanelen op het dak te leggen of, heel simpel, de thermostaat een graadje lager te zetten.

Op vrijdag 5 februari is het Warmetruiendag. Trekt u ook een trui aan tijdens deze vijftiende editie? En als u denkt: 'dat levert toch niets op': als alle Nederlanders op 5 februari de thermostaat één graad lager zetten, scheelt dat acht miljoen kubieke meter aardgas! Dus trek een lekker warme trui aan en help mee, alle kleine beetjes helpen!

Wij oefenden afgelopen maandag al even:

Warme truiendag 2.jpg

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.