Nieuwe fractiemedewerker ChristenUnie Utrecht

PF Janneke Admiraal.jpg
PF Tijmen 2020 def.jpg
Door Tijmen Compagnie op 14 september 2020 om 14:00

Nieuwe fractiemedewerker ChristenUnie Utrecht

De ChristenUnie Utrecht heeft sinds deze maand een nieuwe fractiemedewerker: Janneke Admiraal. Zij neemt daarmee het stokje over van Pim Steenbergen. Lees hier ons dubbelinterview met Janneke en Pim.

Pim.jpg
Pim, waarom stop je als fractiemedewerker?

Per 1 september ben ik begonnen als Adviseur/Onderzoeker bij Necker van Naem, een politiek-bestuurlijk adviesbureau. Ik blijf in het ‘politieke’ maar wel vanuit een andere rol. Daarom moet ik helaas stoppen bij de ChristenUnie Utrecht als fractiemedewerker.

Waar kijk je het meest positief op terug?
Het meest positieve vond ik de mogelijkheid om hele verschillende kanten van de stad te leren kennen. Soms letterlijk door ergens op werkbezoek te gaan maar soms ook door je inhoudelijk in een dossier te verdiepen. Daarnaast vond ik de afwisseling en de koppeling met actuele gebeurtenissen in de stad erg interessant.

Wat geef je je opvolger mee?
Geniet van de gepassioneerde en hardwerkende mensen in de Utrechtse politiek en probeer zelf een aantal onderwerpen te kiezen waarop je het verschil wil maken. Probeer daarnaast bij onderwerpen die je van nature minder liggen af te spreken met iemand die werkzaam is of die direct geraakt wordt door het onderwerp. Dat kan je blik verruimen!

Janneke oude pf.jpg
Janneke, kun je jezelf even voorstellen?
Ongeveer drie jaar geleden ben ik in het mooie Utrecht komen wonen voor mijn studie. Oorspronkelijk kom ik uit Veenendaal. Na het behalen van de bachelor Rechtsgeleerdheid ben ik begonnen aan de master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht. Afgelopen jaar was ik bestuurder bij C.S.V. Ichthus Utrecht. Daarnaast houd ik van lezen, ben ik altijd in voor gezelligheid en heb ik een voorliefde voor turnen.

Waarom ga je aan de slag bij de ChristenUnie?
Al van jongs af aan is de ChristenUnie er met de paplepel ingegoten. Met een opa die lange tijd raadslid en wethouder is geweest kreeg ik al snel een interesse in de politiek. Na een half jaar in de Tweede Kamer te hebben rondgelopen ben ik er alleen nog maar meer achter gekomen wat de ChristenUnie voor goed werk doet. Met oog voor een ander, en daarbij niet uitgaande van eigen gewin is het een partij die opkomt voor hen die zich niet gezien voelen. Daar zet ik mij graag voor in!

Wat hoop je bij de ChristenUnie te kunnen bereiken?
Mijn ambitie voor de ChristenUnie Utrecht is dat we in het algemeen, maar ook op mijn portefeuilles, nog meer mogen bereiken voor de stad. Ik hoop dat te doen op de portefeuilles Werk & Inkomen, Financiën, Cultuur en Publieksdienstverlening. Om een dienende functie te hebben naar de stad toe, om vanuit onze christelijke idealen het beste te bereiken voor ons mooie Utrecht.

Je kunt Janneke bereiken op janneke.admiraal@raad.utrecht.nl

Deel dit bericht

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.