Afscheid burgemeester Jan van Zanen

afscheidBurgemeesterJanvanZanen-115.jpg
PF Jan 2020 def.jpg
Door Jan Wijmenga op 8 juli 2020 om 15:00

Afscheid burgemeester Jan van Zanen

Op 30 juni nam de Utrechtse gemeenteraad afscheid van burgemeester Van Zanen. Hij is per 1 juli benoemd tot burgemeester van Den Haag.

In TivoliVredenburg werd in een extra raadsvergadering stilgestaan bij dit vertrek, o.a. door Commissaris van de Koning Hans Oosters en langstzittend raadslid Peter van CorlerVan Zanen ontving bij zijn afscheid de gouden stadsmedaille, voor zijn inzet voor Utrecht in de afgelopen 27 jaar dat hij raadslid, wethouder en burgemeester was.

Na afloop van de raadsvergadering nam hij afscheid van alle fracties. Fractievoorzitter Rachel Streefland en ikzelf gaven Van Zanen het boek ‘Het recht van de snelste’ mee. In dit boek wordt ingegaan op hoe de auto steeds meer de openbare ruimte is gaan domineren. In Utrecht, en zeker ook in Den Haag, liggen veel kansen om hier anders mee om te gaan!

De dag na het vertrek van Van Zanen werd Peter den Oudsten beëdigd als waarnemend burgemeester. In de raadsvergadering van 16 juli stelt de gemeenteraad een profielschets vast waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen. Daarna wordt de vacature opgesteld. De verwachting is dat een nieuwe burgemeester op 1 januari 2021 aan de slag zal gaan.

Deel dit bericht

Labels:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief