Anti-Discriminatie en Racisme

crowd-of-protesters-holding-signs-4508668.jpg
PF Rachel 2020 def.jpg
Door Rachel Streefland-Driesprong op 26 juni 2020 om 14:00

Anti-Discriminatie en Racisme

De dood van George Floyd heeft ook in Utrecht geleid tot demonstraties en het debat over uitsluiting, racisme en discriminatie. En het is noodzakelijk dat we dit gesprek voeren, want helaas blijkt meer en meer dat veel mensen hier dagelijks mee te maken hebben.

Wij waren één van de fracties die dat debat graag hadden gedaan na de zomer. Niet omdat we het onderwerp onbelangrijk zouden vinden, juist integendeel, maar het gesprek over racisme en discriminatie wordt soms erg polariserend en tegengesteld gevoerd. Dat leidt tot uitersten, of tot snelle interventie waarvan helemaal niet duidelijk is of die echt wat verbeteren, terwijl het gesprek hierover zou moeten leiden tot een verandering van het hart van mensen. Tot echt luisteren! En ja, ook binnen de CU wordt dit gesprek uitvoerig besproken en leidt dit tot reflectie.

Ik heb al eerder in de raad aangegeven dat er knoppen zijn waar we aan moeten draaien om (on)bewuste vooroordelen tegen te gaan. Dat begint allereerst bij onderwijs. Als ChristenUnie fractie hebben we daar al flink op ingezet tijdens de bespreking van de Utrechtse Onderwijs Agenda. Maar het is nodig om het heel vaak en veel te herhalen. Waar gaat het dan volgens ons om? Dat lees je hier.

Deel dit bericht

Labels: ,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief