Groen doet het goed

csm_groen-dak-springweg7_1cf615409c.jpg
PF Jan 2020 def.jpg
Door Jan Wijmenga op 15 april 2020 om 14:00

Groen doet het goed

In april en mei is het thema 'Energietransitie'. Lees hier de blog van raadslid Jan Wijmenga over 'groen, tenzij' en groene daken.

In ons verkiezingsprogramma vroegen we aandacht voor meer groen in de stad. Stenen houden immers warmte vast, wat ‘s zomers erg onprettig kan worden. Ook stroomt regenwater direct van stenen af in het riool, wat bij plensbuien overlast kan geven. Mede dankzij inzet van de ChristenUnie gebruikt de gemeente nu het ‘groen, tenzij’ principe. Waar het kan, worden stoeptegels verwijderd en bomen en struiken geplant.

Wat buiten zicht blijft, is de groene golf die over onze hoofden heengaat. Steeds meer mensen maken hun dak ‘groen’. In 2019 vroeg de ChristenUnie om de subsidieregeling voor ‘groene daken’ toegankelijker te maken. Het resultaat: Utrecht is nu massaal daken aan het vergroenen, zoveel zelfs dat de subsidiepot snel leeg raakte! Gelukkig is er extra budget beschikbaar gekomen, zodat nog meer mensen aan de slag kunnen. Want een groen dak zorgt voor een koeler huis in de zomer, meer voedsel voor insecten en minder wateroverlast bij plensbuien. En dat is winst voor de hele stad.

Ook meedoen? Kijk op de site van de gemeente voor de voorwaarden.

Deel dit bericht

Labels: ,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief