Terugblik: maandthema 'Mensen in een kwetsbare positie'

action-adult-affection-eldery-339620.jpg
Profielfoto Erika Pors 2023 bijgesneden
Door Erika Pors op 30 januari 2020 om 16:41

Terugblik: maandthema 'Mensen in een kwetsbare positie'

In de donkere maanden van 2019 hebben we aandacht besteed aan het maandthema ‘Mensen in een kwetsbare positie’. Het thema liep iets langer door, omdat we goed de tijd wilden nemen voor dit brede en complexe thema. In het bijzonder besteedden we aandacht aan mantelzorgers en verwarde personen.

Mantelzorgers
We zijn veel te weten gekomen over mantelzorgers. We zetten cijfers en feiten op rij, nodigden een ambtenaar uit en brachten een bezoek aan een mantelzorger. Het bleek een lastig bereikbare groep te zijn. Mantelzorg vindt achter de voordeur plaats en is vaak niet zichtbaar voor de buitenwereld. Mensen zorgen vaak voor iemand die hen lief is en vinden het niet meer dan normaal om deze zorg te verlenen. Voor ons een inzicht: mantelzorgers hebben soms zelf ook wat zorg of begeleiding nodig.

Verwarde personen
Per 1 januari zijn de 'Wet Verplichte GGZ' en de 'Wet Zorg en Dwang' in werking getreden. Deze invoering zorgt ervoor dat we als gemeente andere taken krijgen. We hebben ons laten informeren door iemand van het Openbaar Ministerie. We hebben dit onderwerp geagendeerd voor een debat op 13 februari.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.