Een gezegend 2020

Rachel.jpg
pf rachel nov 22.jpg
Door Rachel Streefland-Driesprong op 9 januari 2020 om 16:00

Een gezegend 2020

Allereerst de beste wensen voor u allen voor dit nieuwe jaar. In het voorjaar van 2020 zijn we als cu fractie halverwege deze raadsperiode en lid van de coalitie. U kunt dus ook dit jaar weer genoeg nieuws van ons verwachten.

Zo zullen we in januari als raad in debat gaan over een kleinschalige opvang van minderjarige alleenstaande asielzoekers in de Meern. Een belangrijk dossier voor ons als CU en de portefeuille van Maarten van Ooijen. We hebben de opdracht, ook als is dat soms complex, om deze kinderen zonder ouders op te vangen. En ja, dat moet ook zonder overlast in de buurt, door mee te doen in de samenleving en op school. En daar kunnen en moeten we ook eisen aan stellen. Aan de organisaties die hem begeleiden, aan de gemeente die toeziet op een goede en veilige plek en in een harmonieus klimaat in de omgeving. Verder gaan we door met sturen op goede en passende hulp aan kwetsbare kinderen en jongeren. Van hele lichte opvoedondersteuning tot aan zwaardere specialistische hulp.

Verder veel aandacht ook dit jaar weer voor de fiets en ook wat meer voor de voetganger. Daarnaast zullen we besluiten over de Ruimtelijke strategie Utrecht (waar zien we groeimogelijkheden van woningen in de stad om te voorzien in de woonvraag en op welke manier doen we dat op een gezonde manier?).

Voor nieuws? Houd de website vooral in de gaten!

Heb je behoefte aan contact? Doe dat vooral en neem contact met ons op of sluit vooral aan bij open fractievergaderingen!

Wil je ons wat meegeven? Schroom niet te bellen!

We zien naar u uit.

Hartelijke groeten, mede namens Jan Wijmenga,

Rachel Streefland

Fractievoorzitter ChristenUnie Utrecht

Labels: , ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.