Dak- en thuislozen niet in de ‘kou’

Foto kledingactie groot.JPG
Tijmen Compagnie feb 24.jpg
Door Tijmen Compagnie op 6 december 2019 om 18:00

Dak- en thuislozen niet in de ‘kou’

Een inzamelactie van de ChristenUnie Utrecht heeft honderden jassen opgeleverd voor dak- en thuislozen in de stad. Er deden meer dan 15 kerkgemeenten mee aan het initiatief van de partij. De ChristenUnie Utrecht maakt zich al een tijd hard om deze kwetsbare groep mensen meer perspectief te bieden.

Klein gebaar
Harmen van Doorn van het bestuur van de ChristenUnie blikt tevreden terug op de inzameling: “Het kleine gebaar van mensen die elkaar op deze eenvoudige manier helpen en dat heel ‘gewoon’ vinden, doet toch iets: van mensen die hun zolder opruimden tot iemand die erg gehecht was aan haar oude jas en die toch doneerde. Er was zelfs iemand die via Marktplaats een tweedehands jas kocht voor een dakloze stadsgenoot.”

Hartverwarmend
Hoe mooi het resultaat van de actie ook is, Rachel Streefland (fractievoorzitter van de ChristenUnie Utrecht) wilde het liefst dat de inzameling helemaal niet nodig was geweest. “We blijven dus stevig pleiten voor meer en betere huisvesting voor dak- en thuislozen en passende begeleiding, zodat zij ook weer een volwaardige plek kunnen krijgen in de samenleving. Maar voor nu: we zijn alle mensen zeer dankbaar voor hun vrijgevigheid. Hartverwarmend dat er zoveel jassen zijn binnengekomen!”

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.