Mantelzorgers in het zonnetje

Waardig ouder worden 2
Pim.jpg
Door Pim Steenbergen op 26 november 2019 om 20:00

Mantelzorgers in het zonnetje

Tijdens de donkere maanden november en december schenken we als ChristenUnie Utrecht aandacht aan mensen in een kwetsbare positie. Hierbij leggen we de focus op mantelzorgers.

Mantelzorg is een toepasselijk onderwerp nu we deze maand in onze stad weer uitgebreid Sint Maarten mochten vieren. In de 4e eeuw na Christus deelde Sint-Maarten de helft van zijn mantel met een bedelaar en zo is hij een symbool geworden voor naastenliefde.

Vandaag de dag schenken mantelzorgers figuurlijk ook een deel van hun mantel aan hun naasten: ze delen hun tijd en inzet met iemand die dat hard nodig heeft. Als ChristenUnie hebben wij hier veel waardering voor en willen we ons inzetten om deze groep te ontlasten. Als mantelzorger kan het zijn dat je soms vergeet om ook voor jezelf te zorgen.

Binnen Utrecht is er voor mantelzorgers het Steunpunt Mantelzorg Utrecht, dit is een onderdeel van de vrijwilligerscentrale U-centraal.

Ken jij mantelzorgers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Stuur dan een mailtje naar christenunie@raad.utrecht.nl.

Deel dit bericht

Labels: ,

Huiskamergesprek 'Klimaat|religie'

Huiskamer 944x250.jpgvrijdag 24 januari 2020 19:30 De ChristenUnie denkt na over beleid voor de toekomst, op allerlei terreinen. Dat doen we graag samen met u. Op vrijdagavond 24 januari neemt Gert-Jan Segers plaats in een ‘ChristenUnie-huiskamer’... lees verder

Nieuwjaarsborrel

vrijdag 10 januari 2020 20:00 Beste leden, Om de kerst en het nieuwe jaar te vieren zal er weer een nieuwjaarsborrel worden georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op 10 januari bij Café-Restaurant Camping Ganspoort (Helling 87, ... lees verder

Open fractievergadering ChristenUnie Utrecht

maandag 06 januari 2020 18:30 Vergader mee met de Utrechtse fractie van de ChristenUnie. lees verder

Landelijk partijcongres ChristenUnie

zaterdag 23 november 2019 15:17 Zaterdag 23 november
10.30-16.00
Jaarbeursplein 6, Utrecht lees verder

Open fractievergadering ChristenUnie Utrecht

maandag 04 november 2019 18:30 De ChristenUnie Utrecht organiseert op 4 november een open fractievergadering in de Silokerk. Iedereen is welkom. lees verder