ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over daklozen

Dakloze.jpg
pf rachel nov 22.jpg
Door Rachel Streefland-Driesprong op 22 oktober 2019 om 10:52

ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over daklozen

Afgelopen zomer kreeg ChristenUnie wethouder Maarten van Ooijen het voor elkaar om extra geld te reserveren voor maatschappelijke opvang. Dit blijkt echter nog niet afdoende. Volgens het CBS is het aantal daklozen meer dan verdubbeld. Daarom stelt de ChristenUnie hier schriftelijke vragen over aan het Utrechtse college.

In juli maakte ChristenUnie-wethouder Maarten van Ooijen bekend dat er 110 extra opvangplekken voor dak- en thuislozen zouden komen in Utrecht. Opvangorganisaties reageerden enthousiast. Andere steden waren jaloers. Fractievoorzitter Rachel Streefland zei destijds: “Dit is een prachtige start voor een doelgroep die weer wil werken aan de toekomst!”

Toch blijkt dit niet voldoende. Het aantal daklozen puilt uit. Daarom besloot de ChristenUnie fractie samen met D66, GroenLinks en de PvdA schriftelijke vragen op te stellen. Voldoet de stad Utrecht momenteel voldoende aan haar zorgplicht? Hoe groot is het probleem in Utrecht precies? En wat is de oplossing? U kunt alle vragen hier lezen.

De beantwoording van de vragen door het college leest u hier.

Labels: , , ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.