Het openbaar vervoer van de toekomst

Fiesten incl OV Fiets
PF Jan 2020 def.jpg
Door Jan Wijmenga op 18 oktober 2019 om 13:03

Het openbaar vervoer van de toekomst

In de laatste vergadering voor de herfstvakantie stelde de gemeenteraad een visie vast over de ontwikkeling van het openbaar vervoer in de stad. De ChristenUnie heeft bij het debat in de gemeenteraad gepleit voor een goede verbinding tussen fiets en OV. De ChristenUnie gelooft namelijk dat deze twee elkaar kunnen versterken.

Omdat het station Utrecht Centraal steeds drukker wordt, onderzoeken gemeente, provincie en Rijksoverheid al een tijd hoe het OV in de gemeente aangepast moet worden aan de groei van de stad. De ChristenUnie en veel andere partijen in de raad willen voorkomen dat Utrecht Centraal te druk wordt, door onder andere een nieuw treinstation bij de Koningsweg met een snelle verbinding naar de Uithof (Utrecht Science Park). In het voorstel dat in de raad vastgesteld is, komt er een cirkellijn (‘het wiel’) die Leidsche Rijn met het Utrecht Science Park verbindt, via de zuidkant van de stad. De cirkellijn is via andere buslijnen (‘de spaken’) verbonden met Utrecht Centraal.

Voor de ChristenUnie stond voorop dat de overstap tussen fiets en OV beter geregeld kan worden. Als fractie krijgen we regelmatig berichten over te krappe stallingen en fietsendiefstal uit stationsstallingen. Daarnaast zijn de stallingen bij de verschillende stations vaak te vol en is er dus veel nieuwe stallingscapaciteit nodig.

Samen met D66 en Student & Starter diende de ChristenUnie daarom een amendement in, dat unaniem aangenomen werd. Door het amendement is de OV-visie gewijzigd. Er staat nu veel duidelijker in dat we in Utrecht betere overstapmogelijkheden van fiets op OV willen hebben, met voldoende en veilige stallingen. Op deze manier kunnen OV en fiets elkaar in de toekomst verder versterken en een nog betere basis vormen van het Utrechtse mobiliteitssysteem!

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.