Selectieproces nieuwe lijsttrekker

800px-Stemmen.jpg
Erika Pors
Door Erika Pors op 31 december 2021 om 12:00

Selectieproces nieuwe lijsttrekker

Gisteren bereikte ons het bitterzoete nieuws dat ‘onze’ Maarten van Ooijen, wethouder en lijsttrekker, is voorgedragen als staatssecretaris in het nieuwe kabinet. Om het team weer compleet te maken zoekt de ChristenUnie Utrecht daarom op korte termijn een nieuwe lijsttrekker.

Het bestuur vindt het belangrijk om ondanks de korte tijdslijnen door middel van een zorgvuldig proces tot een nieuw voorgedragen lijsttrekker te komen. Hiervoor vindt in de komende twee weken een kort selectieproces plaats:

  • Het bestuur heeft een selectieprofiel voor de lijsttrekker opgesteld, deze vindt u hier. We nodigen sollicitanten uit uiterlijk 7 januari te reageren.
  • De selectiecommissie onder leiding van Trineke Palm voert gesprekken met sollicitanten, huidige Raadsleden en top van de kandidatenlijst GR22 over de positie van lijsttrekker. Zij brengt advies uit aan het bestuur over een voor te dragen lijsttrekker. 
  • Het bestuur ontvangt de voordracht van de selectiecommissie en bespreekt deze.
  • Het bestuur informeert de leden over de voorgedragen lijsttrekker, het streven is dit op 14 of 15 januari te doen. In dat geval vindt er op 17 januari om 20.00 een digitale ALV plaats waarin de leden kunnen stemmen over de voorgedragen lijsttrekker. U kunt zich hier voor de ALV opgeven. 

We hopen u te ontmoeten bij de digitale ALV en bij de verschillende campagne activiteiten die in de komende periode gaan plaatsvinden. 

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.