Op de lijst: nr. 10 Derk van Bergen

DERK Portret GR22.jpg
Profielfoto Erika Pors 2023 bijgesneden
Door Erika Pors op 26 november 2021 om 13:00

Op de lijst: nr. 10 Derk van Bergen

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij stellen graag onze kandidaten aan je voor. Nummer 10 op de lijst is Derk van Bergen. Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?
Ik ben 26 jaar oud en kom uit een klein dorpje vlakbij Zaltbommel. Ik woon sinds een jaar of zeven in de Domstad. Na enkele omzwervingen via de Rivierenwijk en Hoograven ben ik uiteindelijk in Tuindorp beland. Daar woon ik in een studentenhuis met drie huisgenoten en een kater. Ik ben lid van de Gereformeerde kerk en studeer aan de Universiteit Utrecht, waar ik een master Bestuur en Beleid doe.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de ChristenUnie?
Ik kom uit een echt ‘CU-nest’. Zolang als ik weet ben ik al geïnteresseerd in politiek en in besturen. Op mijn zeventiende hebben mijn ouders mij daarom ingeschreven bij de ChristenUnie. Ik geloof dat zij nog altijd mijn contributie betalen. Eenmaal in Utrecht aangekomen ben ik eerst kopje onder gegaan in het rijke studentenleven van de stad. Daarna, ongeveer twee jaar geleden, ben ik weer op zoek gegaan naar een manier om actief te worden voor de CU. Nu doe ik met veel plezier de CU-Talks commissie, die gespreksavonden organiseert over de actualiteiten.

Wat heb je met de stad Utrecht?
Ik woon al een tijd met veel plezier in deze prachtige stad. Het is voor mij de stad waar ik voor het eerst zelfstandig ben geworden. Utrecht is voor mij een grote stad met een kleinschalig karakter. Dat vind ik een hele mooie combinatie. De combinatie van het oude centrum en de ambitieuze toekomstvisie maakt Utrecht een stad waar ik nog jaren hoop te wonen. De trieste werkelijkheid is echter dat die kans op dit moment niet zo groot is, tenzij ik straks zin heb om de helft van mijn besteedbare inkomen aan huur kwijt te zijn.

Waarom stel je je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?
Ik vind het heel mooi hoe de ChristenUnie zich inzet voor een stad waarin naar iedereen wordt omgekeken en waar ruimte is voor iedereen. Elementen uit het christelijk gedachtegoed, zoals rentmeesterschap en naastenliefde, zijn dingen waar iedereen in Nederland (met of zonder christelijke achtergrond) mee uit de voeten kan. Het sociale uitgangspunt van de partij is iets waar ik heilig in geloof. Het lokale bestuursniveau staat het dichtst bij de Nederlander zelf, en is dus het best in staat om die te bereiken. Ik hoop dat ik door mij deze verkiezingen in te zetten voor de CU een klein beetje kan bijdragen aan het in praktijk brengen van deze waarden.

Wat zijn je ambities voor de stad?
Ik hoop dat Utrecht een stad kan zijn waar plek is voor iedereen. Zowel in de meest letterlijke vorm, denk aan huisvesting, als in de meer figuurlijke vorm. Een stad waar naar iedereen wordt omgekeken en iedereen de middelen heeft om zichzelf te ontplooien. Te vaak wordt er in de politiek economisch gedacht; wat kost iets en wat levert het concreet op? Ik vind dat een fundamenteel verkeerde manier om naar veel uitgaven te kijken. Ik denk dat de stad een hele mooie plek kan zijn om af en toen van dit denken af te stappen.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst.

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.