Dubbelinterview Janneke Admiraal & Derk van Bergen

Derk van Bergen 2022.jfif
Tijmen pf nov 22.jpg
Door Tijmen Compagnie op 1 september 2022 om 16:00

Dubbelinterview Janneke Admiraal & Derk van Bergen

Na het zomerreces is Derk van Bergen gestart bij de ChristenUnie Utrecht. Hij volgt Janneke Admiraal op als fractiemedewerker en commissielid. Lees hier ons dubbel-interview met Derk en Janneke.

Janneke Admiraal

PF Janneke 2020 def

Wanneer ben je bij CU begonnen en wat was je functie?

In september 2020 ben ik begonnen bij de fractie als fractiemedewerker/commissielid. Ik voerde het woord op o.a. Financiën, Werk en inkomen en Cultuur.

Wat vond je het leukste aan je werk?
Dat je samen met de fractie, met de achterban en met inwoners werkt aan een mooier Utrecht. Maar ook dat je door een motie, of een goed gestelde vraag verandering ziet in het beleid, en dat je woorden ten goede zijn van mensen en de stad.

Wat vond je het minst leuke aan je werk?
Ik ben midden in coronatijd begonnen bij de fractie. Het fysieke contact met de raad, fractie en inwoners was daardoor een stuk minder aanwezig. Gelukkig heb ik ook nog een tijdje in normale setting kunnen werken.

Waar ben je nu mee bezig?
Op dit moment ben ik Bestuursadviseur bij de Belastingdienst. Dit betekent dat ik adviseer op politiek-bestuurlijke thema’s, bestuurlijke overleggen voorbereidt, en mij bezig houd met de interne besluitvorming. Maar ook het adviseren op Kamerbrieven, Kamervragen en andere stukken hoort daarbij.

Heb je nog een tip voor je opvolger?
Alles aanpakken wat je pakken kan (zonder jezelf over de kop te werken). Dus blijf bij een begrotingsdebat lekker tot het eind, ga naar die ene bewonersbijeenkomst en spreek vooral met veel organisaties die vanuit hun expertise nieuwe inzichten bieden. En als laatste: zie Excel als je beste vriend. Met al die honderd moties die tijdens een voorjaarsnota worden ingediend is overzicht noodzakelijk. 

Derk van Bergen

DERK Portret GR22

Wanneer ben je bij CU begonnen en wat is je functie?
Ik ben vorige week maandag begonnen als fractiemedewerker/commissielid. Daarvoor was ik al bij de partij betrokken door middel van commissiewerk. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen stond ik op nummer 10 van de lijst.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik heb afgelopen juni mijn master Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht afgerond. In mijn studententijd was ik actief bij studentenvereniging S.S.R.-N.U. en als bijbaan werkte ik in verschillende verzorgingshuizen in Utrecht. Tijdens die bijbaan heb ik veel bewondering gekregen voor het ongelooflijk zware werk dat daar verricht wordt door het verzorgend personeel.

Waarom ben je bij de ChristenUnie gaan werken?
De ChristenUnie is voor mij een hele bijzondere partij, omdat de ander altijd op één komt. Het omkijken naar elkaar is een waarde die mij enorm aanspreekt en die direct voortvloeit uit de boodschap die wij uit de Bijbel ontvangen. Het is pijnlijke dat dat juist de mensen die de weg niet goed kennen in het politieke doolhof, de politiek soms het hardste nodig is.

Waar heb je het meest zin in?
Ik draag graag bij aan een stad waarin er naar iedereen omgekeken wordt en waar de politiek goed aansluit op de realiteit. Ik kijk in het verlengde daarvan uit naar werkbezoeken. Ik hoop op veel verschillende plekken te komen en veel mensen te ontmoeten.

Waar zie je tegenop?
Vanaf dag één valt het mij op dat er meer dan genoeg te lezen is. Ik lees in mijn vrije tijd graag, maar het doorploegen van stapels rapporten, notulen, moties en amendementen in voorbereiding op een debat zal soms best pittig zijn.

Wat wil je de stad meegeven?
Koester wat goed is, verbeter wat beter kan. Ik denk dat er in Utrecht veel is om dankbaar voor te zijn. Voor een grote stad hebben we veel zaken goed op orde. Het is goed om daar af en toe bij stil te staan. Tegelijkertijd is er geen enkele reden om op onze lauweren te rusten. Veel dingen kunnen beter en er is meer dan genoeg om mee aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.