Nieuw bestuurslid: Juliëtte van de Beld

Juliëtte PORTET GR22.jpg
PF Annebeth 2020.jpg
Door Annebeth Roor op 5 oktober 2021 om 12:00

Nieuw bestuurslid: Juliëtte van de Beld

De ChristenUnie Utrecht heeft een nieuw bestuurslid. Op de ALV van 4 oktober is Juliëtte van de Beld geïnstalleerd als bestuurslid Communicatie. Ze volgt Harmen van Doorn op, die afscheid neemt van het bestuur. Lees hier een interview met onze nieuwe kracht.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Juliette, ik ben 24 jaar oud en woon nu bijna zes jaar in het mooie Utrecht. In eerste instantie kwam in hier naartoe om mijn bachelor en master te kunnen doen, maar nu deze beiden zijn afgerond weet ik zeker dat ik hier niet snel meer vertrek! Momenteel ben ik werkzaam in het team Research, Development & Projects binnen het Coronabedrijf van de GGD regio Utrecht en woon ik op een prachtig plekje net buiten de Singel. Wanneer het kan, spring ik graag op mijn racefiets om de natuur rondom de stad te verkennen en wanneer het niet kan, laat ik me graag inspireren door allerlei documentaires.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de ChristenUnie?
Affiniteit met de ChristenUnie heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader is al een aantal jaar raadslid namens de ChristenUnie voor de gemeente Zeewolde, dus daar kreeg ik al het één en ander van mee aan de keukentafel. Zelf heb ik tijdens mijn master een half jaar stagegelopen bij het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Op dit moment volgens ik ook het Fellowsprogramma, georganiseerd door het WI. Bovendien sta ik tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op de 7e plek van de kandidatenlijst van de ChristenUnie Utrecht.

Waarom wil je deze rol graag vervullen?
Allereerst ben ik fan van het gedachtegoed, maar bovenal de integere politiek waar de ChristenUnie voor staat. Voor zo’n organisatie zet ik me sowieso heel graag in! Met mijn studie-achtergrond in communicatie en bestuurservaring bij de christelijke studentenvereniging N.S.U. denk ik dat ik met veel plezier inhoudelijk kan bijdragen aan het bestuur en zo ook de (lokale) partij. Met mijn frisse energie hoop ik ook anderen te enthousiasmeren voor de mooie dingen die de ChristenUnie Utrecht nu al voor de stad betekent en nog kan gaan betekenen.

Wat zou je graag willen bereiken als bestuurslid?
Een individuele prestatie heb ik niet per se op de planning staan, daarvoor vind ik het samenwerken als team en bestuur veel te waardevol! Samen lijkt het me mooi om in een tijd met gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, goed te luisteren naar wat er in de stad leeft. Eerst begrijpen, dan begrepen worden. Concreet lijkt het me heel mooi om bij het organiseren van activiteiten iets voor de stad te kunnen betekenen: zie bijvoorbeeld de winterjassenactie! Of CU-borrels met alleen lokale biertjes op de tap? Ik zie het wel zitten.

 

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.