‘De partij toegankelijk maken voor inwoners met een andere achtergrond’

Shirley Hutter.jpg
PF Annebeth 2020.jpg
Door Annebeth Roor op 8 februari 2021 om 12:00

‘De partij toegankelijk maken voor inwoners met een andere achtergrond’

Het bestuur van de ChristenUnie Utrecht heeft sinds kort versterking. Shirley Hutter uit Vleuten gaat aan de slag met het thema 'Diversiteit'. "Ik voel me aangetrokken tot mensen uit andere culturen".

Nadat Shirley Hutter in 2019 de Master Community Development startte, kwam ze erachter dat ze altijd al bezig was om ‘gemeenschappen’ te bouwen. "En met vier kinderen en een kleinkind is me dit in mijn privéleven ook al aardig gelukt", aldus Hutter. Ze is getrouwd met een Engelsman, Norman. "Vanwege mijn half-internationale achtergrond – mijn moeder is ook Engelse – en het wonen in het buitenland,  voel ik me aangetrokken tot mensen uit andere culturen."

Denken én doen
Een aantal jaar geleden volgde Shirley de cursus van ProDemos ‘Politiek Actief voor de provincie’. Dit was haar eerste echte kennismaking met de politiek. Shirley houdt ervan om behalve goed na te denken over vraagstukken, ook daadwerkelijk iets te doen. "Het is boeiend te ontdekken hoe de ChristenUnie in Utrecht functioneert en ik vind het een voorrecht om daaraan te mogen bijdragen."

Migrantenkerk
Shirley wil eraan bijdragen dat de stad leefbaarder wordt voor inwoners. Belangrijk is voor haar ook dat de partij politiek toegankelijk wordt gemaakt voor inwoners met een andere achtergrond. "Denk bijvoorbeeld aan mensen die onderdeel zijn van een migrantenkerk; weinig mensen uit deze community’s zijn politiek actief. Terwijl de ChristenUnie er wil zijn voor alle burgers."

Stem mee laten tellen
Aan dit doel wordt concreet gewerkt door de diversiteitscommissie, waar Shirley ook zitting in neemt. Het bestuur wil door het werk van de commissie beter aansluiten bij mensen met een andere (culturele) achtergrond. “Zo maken we het mogelijk dat ook hun stem gehoord wordt en meetelt.”

Ken je mensen waar Shirley en de diversiteitscommissie zeker contact mee moet opnemen? Laat het dan direct weten via bestuur@utrecht.christenunie.nl

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.