Langs de deuren voor de voedselbank

voedselbank & CU.jpg
PF Tijmen 2020 def.jpg
Door Tijmen Compagnie op 10 november 2020 om 09:00

Langs de deuren voor de voedselbank

De Voedselbank Utrecht heeft het zwaar. Door de coronacrisis en teruglopende donaties zijn er grote tekorten. Terwijl de verwachting is dat het aantal aanmeldingen gaat stijgen. De ChristenUnie Utrecht komt daarom graag in actie. Daar hebben wij u voor nodig!

De ChristenUnie Utrecht start een inzamelingsactie. Op zaterdag 14 en zaterdag 21 november fietsen wij langs de deuren om voedsel op te halen. U kunt zelf een dagdeel kiezen dat u het beste uitkomt. Op die manier hoeft u de deur niet uit, maar kunt u toch uw steentje bijdragen. Wij brengen het voedsel vervolgens naar een afgiftepunt van de Voedselbank. Dit alles natuurlijk geheel volgens de geldende coronarichtlijnen. Geef u hier op.

Er is vooral behoefte aan houdbare producten, met name de gezondere varianten. Denk bijvoorbeeld aan rijst, bonen, groenten in blik, pasta, sauzen en conserven. Verse producten zijn ook welkom, maar dan moet de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken zijn. 

Met dit initiatief proberen wij gehoor te geven aan de noodkreet van de Voedselbank. We kloppen onder meer aan bij kerken en studentenverenigingen om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben. 

Dus heeft u thuis voedsel over? Of wilt u iets extra’s kopen? Meld u aan en we komen het zaterdag bij u ophalen. Doet u ook mee? U kunt zich hier aanmelden.

Deel dit bericht

Labels: ,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief