Vacature: Fractiemedewerker

Screenshot_2020-05-27 Gemeente Utrecht Vergaderingen.png
PF Rachel 2020 def.jpg
Door Rachel Streefland-Driesprong op 19 juni 2020 om 16:00

Vacature: Fractiemedewerker

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie in Utrecht is op zoek naar inhoudelijke fractiemedewerker ter ondersteuning van de fractie, met name op het gebied van de portefeuilles in de raadscommissie Mens & Samenleving.

Heb je affiniteit met bijvoorbeeld Financiën of Werk en Inkomen, of heb je bijvoorbeeld interesse in dossiers als Asiel of Armoede, dan nodigen we je zeker uit te solliciteren! We zoeken iemand die vanaf 15 augustus 2020 ondersteunend en voorbereidend werk wil doen voor onze raadsleden. Het betreft een tijdelijk (jaar)contract voor minimaal 12 en maximaal 16 uur per week (aantal uren in overleg te bepalen).

Wat houden je werkzaamheden in?
De gemeenteraad van Utrecht heeft twee raadscommissies: Stad & Ruimte en Mens & Samenleving. Je zult vooral worden ingezet voor de portefeuilles binnen de commissie Mens & Samenleving. Wij vragen je debatten voor te bereiden, moties of amendementen te schrijven, overleg te voeren met woordvoerders van andere fracties, samen te werken met de coalitie én de oppositie. Daarnaast zul je in voorkomende gevallen namens de ChristenUnie het woord voeren in de raadscommissie, werkbezoeken afleggen en actuele zaken in de stad signaleren. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor burgers en onderhoud je een netwerk met belanghebbenden in het veld.  

Wat zijn je werktijden?
Op maandagavond is er een fractievergadering waarbij je aanwezig bent. Elke donderdag zijn er raadsactiviteiten. Omdat jij het woord voert in de commissie en bij raadsinformatiebijeenkomsten aanwezig bent, ben jij beschikbaar op donderdag. Ook op dinsdagavonden kunnen er raadsactiviteiten zijn. Daarnaast ondersteun je de raadsleden af en toe tijdens raadsvergaderingen. Werktijden zijn verder in overleg.

 Wat verwachten wij van je?

 • Je bent een betrokken christen die actief wil zijn in de stad. Je bent lid van de ChristenUnie (-jongeren) of bereid om lid te worden.
 • Je beschikt over een aantoonbare politieke of maatschappelijke betrokkenheid en hebt gevoel voor politieke verhoudingen.
 • Je bent in staat informatiestromen snel en accuraat te beoordelen op relevantie en kunt prioriteiten stellen in je werk.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt alleen en zelfstandig werken.
 • Je bent goed bereikbaar, flexibel en bereid om ook af en toe ’s avonds te werken.
 • Je bent woonachtig in de gemeente Utrecht.
 • Je bent beschikbaar per 15 augustus voor een inwerktraject voorafgaand aan de start van het politieke jaar.

 Wat kun je van ons verwachten?

 • Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie voor gemiddeld 12-16 uur per week.
 • Een unieke mogelijkheid om je eigen netwerk te vergroten en zeer relevante werkervaring op te doen.
 • Een enthousiast team en een prettige werksfeer.
 • Een unieke werkplek aan de Oudegracht.
 • Mogelijkheden voor het volgen van cursussen en verdieping in de christelijke politiek.
 • Een contract voor de periode van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een goed salaris gebaseerd op de gemeentelijke salarisschalen.

Wil je reageren?
Wil je meer weten, neem dan contact op met Rachel Streefland (zie onderstaand mailadres of bel naar 06-42339696). Je sollicitatiebrief met CV kun je uiterlijk 6 juli 2020 mailen naar christenunie@raad.utrecht.nl. Kijk ook eens op www.facebook.com/christenunieutrecht, dan krijg je een indruk van onze fractie.

Deel dit bericht

Labels:

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.