"Zoek betekenisgeving, juist als je alleen thuis bent"

Maarten van Ooijen in coronatijd.jpeg
Foto Tijmen Compagnie
Door Tijmen Compagnie op 8 april 2020 om 13:00

"Zoek betekenisgeving, juist als je alleen thuis bent"

Tijdens de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Zo is het ook op het stadhuis: ook raadsleden en wethouders blijven thuis. Hoe gaat dat in zijn werk? Lees hier ons interview (op afstand!) met ChristenUnie-wethouder Maarten van Ooijen. 

 • Wat is er voor jou als wethouder veranderd door de coronacrisis?
  Vanaf de eerste maatregelen heeft het college besloten om thuis te werken. Ik had niet gedacht dat het kon en soms is het ook echt onhandig. Maar we houden dit vol! Verder is het ook even wennen om een nieuwe balans tussen werk en privé en tussen het werk van mijn vrouw en mijzelf te vinden. 
 • Hoe werkt het met vergaderingen en werkbezoeken?
  Het college komt wekelijks digitaal bij elkaar en staat zeker niet stil. Juist in deze tijd is veel besluitvorming nodig over de aanpak van de crisis. De werkbezoeken hebben we voorlopig opgeschort, misschien gaan we daar binnenkort ook digitaal mee experimenteren.
 • Zijn er zaken in jouw portefeuilles die extra spannend zijn door corona?
  Met name voor dak- en thuislozen zijn het zware tijden. Zij hebben mijn bijzondere prioriteit. We hebben een aparte quarantaine-opvang geopend en een extra locatie voor dak- en thuislozen uit Oost-Europa. Verder breiden we de capaciteit uit zodat íedereen 24-uur per dag binnen kan blijven.
 • Wat zou je de mensen willen meegeven in deze tijd?
  Hou vol, deze tijd gaat nog wel even duren. Vindt nieuwe routines, blijf je vastbijten in je werk. Zoek betekenisgeving, juist als je (alleen) thuis bent!

Deel dit bericht

Labels: , ,

CU Talks # 2: Utrecht na Corona

cutalks2-fb.pngvrijdag 26 juni 2020 17:00 We leven in een spannende tijd, een die nog lang niet ten einde is. Veel mensen verliezen hun baan in Utrecht door de gevolgen van de coronacrisis. Wat zijn de effecten daarvan? Blijven muziekpodia en culturele instellingen overeind? En wat betekent uitgestelde besluitvorming voor kwetsbare groepen? Eén ding is duidelijk: er moeten belangrijke politieke besluiten genomen worden. Hoe zorg je dat die besluiten zorgvuldig worden genomen, in een tijd dat de gemeenteraad beperkt bij elkaar kan komen en het debat vaak digitaal gevoerd moet worden? Hoe betrek je de stad en haar burgers, ook de burgers die niet digi-fit zijn, bij je beslissingen, terwijl die vaak snel genomen moeten worden? lees verder

Open fractievergadering

Teams Corona meetingmaandag 25 mei 2020 18:30 Vergader mee met de Utrechtse fractie van de ChristenUnie! lees verder

Input verkiezingsprogramma in provincie Utrecht

maandag 09 maart 2020 20:00 Gert-Jan Segers zal in gesprek met inwoners van de provincie Utrecht ideeën ophalen voor het nieuwe verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Wat zijn de komende jaren de belangrijkste kwesties voor ons land? Hoe kunnen we samenleven met tijd en aandacht voor elkaar? Die vragen staan centraal op een interactieve avond in Veenendaal op maandag 9 maart. lees verder

CU Talks #01 BubbelBuurt

maandag 02 maart 2020 20:00 Hoe staat het met de sociale cohesie in Utrecht? Worden onze buurten “bubbels” waarin we uitsluitend samenleven met gelijkgestemden? Wat valt er te doen aan bubbelbuurten? Tijdens de eerste editie... lees verder

Open fractievergadering ChristenUnie Utrecht

maandag 02 maart 2020 10:38 Vergader mee met de Utrechtse fractie van de ChristenUnie. lees verder