Nieuwe voorzitter bestuur ChristenUnie Utrecht

meeting stock
PF Tijmen 2020 def.jpg
Door Tijmen Compagnie op 9 januari 2020 om 15:00

Nieuwe voorzitter bestuur ChristenUnie Utrecht

Bij de ALV van 7 oktober werd het nieuwe bestuur van de ChristenUnie Utrecht gepresenteerd. Nieuwe bestuursleden Suzanne Verbree, Joël Visser en Harmen van Doorn werden ingehamerd. Annebeth Roor nam de voorzittershamer over van Henriëtte Rikkoert. Lees hier een dubbelinterview met de oude en de nieuwe voorzitter van het bestuur.

Henriette Rikkoert

Henriëtte

Waarom stop je als voorzitter?
Ik stop met het voorzitterschap van het bestuur, omdat ik in maart ben gekozen tot Statenlid in de provincie Utrecht. Ik ga dus wel weg, maar mag me nu inzetten voor onze mooie provincie. Een uitdagende taak om regio’s en steden met elkaar te verbinden. Er liggen een aantal grote vragen bij provincie die ook invloed hebben op onze stad. Waar mogen we bouwen, hoe verbeteren we de bereikbaarheid en hoe gaan we om met de energietransitie?

Waar kijk je het meest positief op terug?
Ik kijk terug op een mooie tijd van verkiezingen in onze stad, waarbij zoveel leden zich hebben ingezet tijdens de campagne. Van vuilnis prikken in Overvecht tot Maarten van Ooijen op een paard door grootste fietsenstalling van Europa.

Het was leuk dat zowel de landelijke uitslagenavond van de ChristenUnie als de NOS maar een paar meter van elkaar in Utrecht zaten. Iedereen juichte mee met de prachtige uitslagen in Utrecht. Een fantastische winst van maar liefst 1.000 stemmen. Wel zien we dat we voor de gemeentelijke vertegenwoordiging steeds meer stemmen nodig hebben. De stad groeit en steeds meer inwoners gaan stemmen, dit blijft een punt van aandacht.

Annebeth Roor

Annebeth

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Annebeth Roor, 25 jaar en inmiddels tien jaar lid van de partij. In het dagelijks leven houd ik mij bij Ernst & Young bezig met hoe banken, verzekeraars en pensioenfondsen meer duurzaam kunnen beleggen. Ik woon in Kanaleneiland en ben daar betrokken bij Huis van Vrede, een kerk waar mensen van verschillende culturen het geloof samen beleven.

Sinds wanneer ben je betrokken bij de ChristenUnie?
Sinds vier jaar ben ik actief bij de ChristenUnie. Ik heb bij de Tweede Kamer verkiezingen (2017) en Gemeenteraadsverkiezingen (2018) mogen helpen en sinds vorig jaar zit ik in het bestuur van ChristenUnie Utrecht. Na de verkiezingen hebben Henriette en Jeroen ons helaas verlaten voor de Provinciale Staten en ben ik voorzitter geworden. Inmiddels zijn we met drie nieuwe bestuursleden (Suzanne Verbree, Harmen van Doorn en Joël van Eerde) weer op volle kracht.

Waarom ben je actief voor de ChristenUnie?
Het verhaal van de ChristenUnie van samen-leven vind ik van waarde voor alle Nederlanders. Ik denk dat de partij waardevolle inzichten en handvatten heeft om uitdagingen in de samenleving aan te gaan. Ik vind het belangrijk om zowel oog voor de mens te hebben als een verantwoordelijk beleid te hebben wat op de lange termijn financieel houdbaar is. Hoopvol realistisch zeg maar.

Wat zijn jouw ambities voor ChristenUnie Utrecht?
Mijn droom voor CU Utrecht is dat de ChristenUnie samen met kerken, maatschappelijke organisaties en Utrechters uitdagingen te lijf gaat door maatschappelijke inzet en door onze politieke vertegenwoordiging.

Deel dit bericht

Labels: ,

Inschrijven nieuwsbrief

In onze privacyverklaring is te lezen hoe de ChristenUnie veilig en zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens.