Even kennismaken met...

Anton Poelarends

Wie ben je?
Anton Poelarends. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Ommen en mijn studententijd in Deventer. Daar volgde ik de studie ‘ruimtelijke ordening’. Momenteel ben ik bezig met de afronding van de master Stadsgeografie hier in Utrecht. Ook woon ik in Utrecht, om precies te zijn in Overvecht. Naast mijn afstuderen werk ik voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast doe ik aan wielrennen en tafeltennis en bezoek ik regelmatig de baptistengemeente De Rank.
 
Waarom ben je lid geworden van de ChristenUnie?
Ik was al langer geïnteresseerd in Christelijke politiek. Nu mijn studententijd er bijna op zit ben ik mij wat meer aan het bezinnen en besloot ik om lid te worden van de ChristenUnie. Een andere reden is dat ik recent een gesprekje had met Wouter Beekers (Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie). Wouter was erg enthousiast over de ChristenUnie. 
Ik heb ook voor de ChristenUnie gekozen omdat het goed aansluit op mijn Christelijke identiteit, daarbij kan ik me goed vinden in haar christelijk-sociale visie.
 
Wat vind je goede standpunten van de ChristenUnie?
Ik kan mij goed vinden in de standpunten rondom het prostitutiebeleid. In het verleden heb ik een tijdje voor Jeugd met een Opdracht in Brazilië gezeten. Daar hebben we prostituees proberen te helpen. Sinds dat moment gaat dit onderwerp mij aan het hart. Ik kan mij goed vinden in de oplossing die de ChristenUnie in de landelijke politiek aandraagt (Zweeds model).
In Utrecht vind ik het goed dat het Zandpad is gesloten. Ik vraag mij alleen af of er toen misschien niet te veel haast is gemaakt, waardoor de opvang van de prostituees onvoldoende was geregeld.
 
Zijn er nog onderwerpen waarmee de ChristenUnie Utrecht aan de slag kan?
Ik ken de politiek in Utrecht niet zo goed, maar mede vanuit mijn studie ben ik erg geïnteresseerd in het woonbeleid. De omgang tussen mensen met verschillende achtergronden, zoals etniciteit, vind ik een belangrijk onderwerp.
 
Is er nog een Bijbelvers die je met ons wil delen?
Niet direct een tekst, maar wel een passage waar ik de laatste tijd meer mee bezig ben. In de Korinthe brief staat namelijk dat we als Christenen behoren tot een lichaam en dat we in dat lichaam allemaal een functie hebben. Vaak wordt deze tekst alleen toegepast op een individuele kerk, maar ik denk dat we deze tekst ook breder mogen zien. Want naar welke kerk we ook gaan, we hebben allemaal dezelfde vader.