Merwedekanaalzone in ontwikkeling: fractie bereidt zich voor

3.jpegdonderdag 18 april 2019 10:58

Utrecht heeft grote plannen voor de Merwedekanaalzone. De groei van de stad brengt ook nieuwe vragen met zich mee. Het werkbezoek om deze vragen te kunnen beantwoorden bracht onze fractie vorige week in Amsterdam.
Fractiemedewerker Rik van der Graaf ging, samen met een Utrechtse delegatie, op bezoek om zich te laten informeren over bijv. Java-eiland en de Kauwgomballenfabriek. Dezelfde vragen over 'inbreiding' en drukker worden van het gebied spelen daar. Want zoals dat ook in de Utrechtse nabijgelegen wijken wordt gezegd, kan de woninggroei ook een zwaardere belastingen van de voorzieningen in die andere wijken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat er genoeg voorzieningen in het gebied zelf zijn: scholen, winkels, sportvoorzieningen en wat de ChristenUnie betreft ook een kerk of voldoende ruimte voor buurthuizen en ontmoetingsplekken. 

Afgelopen week lieten we ons in het Stadskantoor als fractie ook bijpraten door de projectleiders van de Merwedekanaalzone. Aan de hand van maquettes bekeken we bijvoorbeeld ook de fiets- en wandelplannen in en rond het gebied. Later dit jaar wordt er een concreet voorstel gedaan, waarover de raad uiteindelijk een besluit neemt. Meer weten over de plannen die er tot nu toe zijn? Op deze website van de gemeente lees je meer over het proces.  

« Terug

Reacties op 'Merwedekanaalzone in ontwikkeling: fractie bereidt zich voor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.