Op weg naar Utrecht Schuldenvrij

Portemonneedonderdag 28 maart 2019 19:38

Afgelopen maandag 24 maart heeft wethouder Linda Voortman de Actieagenda Utrechters schuldenvrij gepresenteerd. Hierin wordt toegelicht hoe de Gemeente Utrecht de komende jaren ervoor wil zorgen dat zo veel mogelijk inwoners schuldenvrij worden en volledig mee kunnen doen in de maatschappij. Een aantal weken mochten we als raadsleden zelf in een escaperoom van de Tussenvoorziening ervaren hoe het voelt om de constante druk te voelen van een financiƫle schuld: heel veel brieven, telefoontjes en e-mails zorgen voor een hoop stress!

In deze actieagenda is duidelijk te zien dat ChristenUnie een plek inneemt in het college en zien we een groot aantal punten uit ons verkiezingsprogramma terug in de actieagenda:

  • De pilot met vroegsignalering door buurtteams en woningcorporaties wordt over de gehele stad uitgebreid
  • Het budget voor de armoedeaanpak en schuldhulpverlening wordt verhoogd
  • De gemeente neemt maatregelen om de laagdrempeligheid en bekendheid van alle initiatieven die er zijn voor mensen in armoede en schulden te verhogen
  • Het onderwerp schulden wordt bespreekbaarder gemaakt
  • Er is meer ruimte voor maatwerk

Het is mooi om te zien hoe we als gemeente op kunnen komen voor de mensen in Utrecht in een kwetsbare positie. Nog te veel mensen in onze stad worden door armoede en schulden belemmerd in hun dagelijks leven. Als ChristenUnie zullen we ons ook de komende jaren 100% inzetten om te zorgen dat iedereen mee kan doen in Utrecht!

Hier vind je de complete actieagenda.

« Terug

Reacties op 'Op weg naar Utrecht Schuldenvrij'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.