Blog 'De gezonde stad'

Straat voetbal.jpgvrijdag 08 maart 2019 10:43

Na het maandthema ‘rust’ staat maart in het teken van ‘sport’. Inspanning na ontspanning! 

Maar waarom vinden we in de gemeenteraad het belangrijk dat mensen bewegen? Nou, in elk geval niet om de reden die de Romeinen gebruikten: ‘brood en spelen’ wat nodig zou zijn om de mensen rustig te houden. Tegenwoordig vinden we sport vooral belangrijk omdat het bijdraagt aan onze gezondheid en omdat het leert om samen te werken en samen plezier te maken. En dat gunnen we iedere Utrechter graag! 

Op vrijdag 8 maart opent koning Willem-Alexander in Utrecht de Week voor de Gezonde Jeugd, die als doel heeft om iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving, een omgeving die uitnodigt om te spelen en bewegen. 

Als ChristenUnie maken we ons sterk voor voldoende sportterreinen voor onze verenigingen, voor het toegankelijk maken van sporten voor gehandicapten en voor het letterlijk ruimte geven aan sporters, bijvoorbeeld door hardlooproutes in de stad aan te leggen. Wie onze sportwethouder Maarten van Ooijen volgt via social media kan regelmatig zien welke stappen de gemeente zet om sport en sporters te ondersteunen. Een aanrader om te bekijken! 

We gaan komende maand spreken met buurtsportcoaches en sportverenigingen en zijn benieuwd naar jouw ervaringen met sport in de stad. Wat gaat goed? Wat kan er beter? We horen het graag!

Hartelijke groet, 

Jan Wijmenga

Raadslid

Meer lezen over de Week voor de Gezonde Jeugd? Kijk op www.weekvoordegezondejeugd.nl

« Terug

Reacties op 'Blog 'De gezonde stad''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.